Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ
Κινητοποίηση ενάντια στη δράση των φασιστοειδών

Μαζική απάντηση στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, έδωσε χτες το λαϊκό κίνημα σε Ανάβυσσο και Παλαιά Φώκαια. Στην κινητοποίηση που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, μοιράστηκε ανακοίνωση - καταγγελία για την τραμπούκικη επίθεση σε εργαζόμενο από χρυσαυγίτες, επειδή άκουγε εργατικά τραγούδια στο αυτοκίνητό του.

Υπενθυμίζουμε πως ο Δημήτρης Ζαμπέλης πήγαινε με το αυτοκίνητό του προς το σπίτι του ακούγοντας εργατικά τραγούδια. Περίπου 10 φασίστες που τον αντιλήφθηκαν τον ακολούθησαν μέχρι εκεί και όταν βρέθηκε στο δρόμο, τον περικύκλωσαν. Από αυτούς, ένας του είπε ότι «απαγορεύεται να ακούει τέτοια τραγούδια» και χειροδίκησε σε βάρος του.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εργαζόμενοι και πελάτες στα καταστήματα αλλά και στο πολυκατάστημα που δουλεύει το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής που προπυλακίστηκε από τα φασιστοειδή, ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα για καταδίκη της επίθεσης, δείχνοντας πως η τρομοκρατία τους δεν περνάει. Και αυτό που υπογραμμίστηκε είναι πως όλοι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες πρέπει να τους απομονώσουν.

Επίσης, τα μέλη του Εργατικού Κέντρου, επεσήμαναν πως τέτοιες ενέργειες δε θα μένουν αναπάντητες, θα απαντιούνται με μαζικό οργανωμένο κίνημα, θα προβάλλονται σε όλους τους χώρους εργασίας ούτως ώστε να καταλάβουν οι εργάτες, οι άνεργοι και η νεολαία τον αντιδραστικό αντεργατικό ρόλο της Χρυσής Αυγής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ