Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
33ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΠ
Ομόφωνο ψήφισμα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ΕΓΣΣΕ

Σχετική επιστολή έχει στείλει στη ΓΣΕΕ η ΔΑΣ

Το 33ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα που κατέθεσαν οι δυνάμεις της ΔΕΣΚ, με το οποίο καλείται η ΓΣΕΕ να συνεδριάσει στις 22 Φλεβάρη, για να καθοριστούν άμεσα πρακτικά μέτρα για τη διεκδίκηση Εθνικής ΓΣΣΕ, να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία και για τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή με επιστολή τους προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ζητούσαν να καθοριστούν άμεσα πρακτικά μέτρα για τη διεκδίκηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία, αλλά και για τη συνέχιση του αγώνα.

Στην επιστολή τους προς την ΕΕ της ΓΣΕΕ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σημείωναν:

«Η ΔΑΣ και οι δυνάμεις που ΠΑΜΕ ζητούν, χωρίς καμία καθυστέρηση, τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ στις 22 Φλεβάρη, για να καθοριστούν άμεσα πρακτικά μέτρα για τη διεκδίκηση της ΕΓΣΣΕ, να ξεκινήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία και για τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα.

Το ΠΑΜΕ ήδη έχει καταθέσει στο Γενικό Συμβούλιο συγκεκριμένη πρόταση και πλαίσιο για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ.

Μέσα στο 2013 λήγει η ΕΓΣΣΕ, καθώς και η ισχύς δεκάδων κλαδικών συμβάσεων. Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με μια ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών, για την κατάργηση των ΣΣΕ και την επιβολή ατομικών συμβάσεων, ανυπεράσπιστοι μπροστά στην τρομοκρατία της εργοδοσίας. Η πάλη για την ΕΓΣΣΕ και τις κλαδικές συμβάσεις αποτελεί κεντρικό πρόβλημα, είναι μεγάλη αναμέτρηση.

Η ΕΓΣΣΕ αποκτά μεγαλύτερη ακόμη σημασία στις σημερινές συνθήκες, γιατί εκτός των άλλων, είναι η βάση για την υπογραφή των κλαδικών και άλλων συμβάσεων, ακόμη κι επιχειρησιακών.

Η εργατική τάξη δεν πρέπει να κάνει αποδεκτή την κατάργηση των ΣΣΕ, είτε με νόμο της κυβέρνησης, είτε με την εργοδοτική βία.

Αποτελεί κύριο αίτημα της εργατικής τάξης η υπογραφή της ΕΓΣΣΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ