Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
Κινητοποίηση χτες στο «Αγία Ολγα»

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα» προχώρησε χτες το μεσημέρι πολυπληθής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων του ΠΑΜΕ στο χώρο, μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας, καταγγέλλοντας τον έλεγχο σε συγγενείς και συνοδούς ασθενών που έμειναν στο νοσοκομείο πέραν των ωρών επισκεπτηρίου.

Οι έλεγχοι αυτοί έγιναν μετά από έγγραφο που εξέδωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου για «την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου», όπου απαιτεί «τα άτομα που παραμένουν κοντά στον ασθενή, πέραν του επισκεπτηρίου, να έχουν μαζί τους κάποιο αποδεικτικό στοιχείο (Αστυνομική Ταυτότητα/Διαβατήριο, ή Αδεια Παραμονής) που θα επιδεικνύεται σε πιθανό έλεγχο».

Η αντιπροσωπεία κατήγγειλε στην διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ολγα Μπαλαούρα, πως με το έγγραφο αυτό ανάβει το πράσινο φως για περιστατικά όπως η πρόσφατη έφοδος της Χρυσής Αυγής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης για την απομάκρυνση αλλοδαπών συνοδών ασθενών που δε διαθέτουν εκείνη τη στιγμή τα σχετικά χαρτιά παραμονής στα χέρια τους και απαίτησαν την ακύρωση της εντολής. Ζήτησαν επίσης να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης και να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, καθώς και να καταργηθεί κάθε μορφής επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας.

Η διοικήτρια από την πλευρά της υποστήριξε πως οι έλεγχοι γίνονται χάριν διεθνών πρακτικών για την ασφάλεια των ασθενών, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν - για παράδειγμα - μια νοσηλεύτρια που έχει υπό την ευθύνη της 30 ασθενείς στην Ουρολογική Κλινική (όπως συμβαίνει στο «Αγία Ολγα») δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας, απέφυγε να απαντήσει...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ