Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κλιμάκωση των αντιδράσεων για το σχέδιο «Αθηνά»

«Χλιαρή» αντίδραση των Πρυτάνεων στην αλλαγή του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης

Από πρόσφατη κινητοποίηση του ΜΑΣ ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά»
Από πρόσφατη κινητοποίηση του ΜΑΣ ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά»
Νέα μαζική και μαχητική διαδήλωση ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Συγκεντρώθηκαν στην οδό Τσιμισκή, στο ύψος της Αριστοτέλους. Αρχικά πραγματοποίησαν ολιγόωρο αποκλεισμό του δρόμου και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας η οποία κατέληξε στην Καμάρα. Σήμερα, μέσα από γενικές συνελεύσεις, θα αποφασίσουν την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους.

Στο μεταξύ, προβλήματα διοίκησης που προκύπτουν απ' τη συνύπαρξη των Συμβουλίων Διοίκησης με τις Συγκλήτους (επικάλυψη αρμοδιοτήτων κ.ά.), απασχόλησαν τη σύνοδο πρυτάνεων που έγινε το Σάββατο, στο Λαύριο, παρά το γεγονός ότι το θέμα της ήταν το σχέδιο «Αθηνά» (συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων). Με λίγα λόγια, οι πρυτάνεις και πάλι στάθηκαν σε θέματα διοίκησης, χωρίς, επί της ουσίας, να ασκήσουν κριτική στις αναδιαρθρώσεις, μέρος των οποίων είναι και ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης.

Για το σχέδιο «Αθηνά», εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία του Ομόσπονδου Πανεπιστημίου «Αδαμάντιος Κοραής». Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το σχέδιο, το «Αδαμάντιος Κοραής» συνενώνει το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, τη Γεωπονική, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και την ΑΣΟEΕ. Κατά τα άλλα, όσον αφορά το σχέδιο «Αθηνά», οι πρυτάνεις άσκησαν ...κριτική μόνο για βεβιασμένο και ατεκμηρίωτο σχεδιασμό.

Τέλος, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που φέρνει η δραστική συρρίκνωση της κρατικής επιχορήγησης των πανεπιστημίων, ενώ ζήτησαν χρηματοδότηση για την «εξωστρέφεια» πανεπιστημίων, δηλαδή για δράσεις μαζί με την «αγορά».

Στο μεταξύ, χτες, στο υπουργείο Παιδείας, έγινε συνάντηση με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, για το σχέδιο «Αθηνά», και αναμένεται ν' ακολουθήσει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ.

Το τελικό σχέδιο πρόκειται ν' ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ