Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
«Κτίρια ερείπια και μαθητές στο δρόμο... »

Επιτακτικά θέτει το αίτημα για έκτακτη πραγματική καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών που έχουν τα σχολεία της πόλης σε υλικοτεχνική υποδομή η Ενωση Γονέων Καισαριανής ζητώντας σχέδιο - μελέτη αντιμετώπισής τους έως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Την περασμένη Παρασκευή, στο 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής, τρεις αίθουσες διδασκαλίας με περίπου 70 μαθητές πλημμύρισαν ενώ στο ίδιο σχολείο, τον περασμένο Νοέμβρη, όπως καταγγέλλουν οι γονείς, με τις πρώτες βροχές «έσταζαν σοβάδες» και κατέρρευσαν κουφώματα σε άλλη αίθουσα. Η τελευταία παραμένει ακόμα κλειστή και οι 20 μαθητές κάνουν μάθημα σε μια αίθουσα των 25 τετραγωνικών μέτρων.

Οι γονείς απευθύνονται στη Δημοτική Αρχή και τονίζουν τις ευθύνες της για τους πανηγυρισμούς της μετά τον «Καλλικράτη» και για τις δηλώσεις της σε Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Οκτώβρη ότι «τα σχολεία φέτος είναι για πρώτη φορά σε άριστη κατάσταση». Οπως επισημαίνουν οι γονείς, «από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς θέσαμε με κάθε ευκαιρία και στη δημοτική αρχή το πρόβλημα της κτιριολογικής εγκατάλειψης των σχολείων μας, επισημαίνοντας ότι είναι επικίνδυνα πλέον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, με τη σειρά της, υπογράμμιζε μια σειρά τεχνικών έργων - κάποια από τα οποία ήταν και επείγοντα - αλλά κανείς από τους υπευθύνους δε νοιάστηκε».

Η Ενωση απευθύνεται, επίσης, στο υπουργείο Παιδείας και στα στελέχη της εκπαίδευσης που ψάχνουν να βρουν πόσα παιδιά «χωράνε» στα σχολεία, που ασχολούνται με διάφορα προγράμματα αντί να προβληματίζονται σε τι αίθουσες μπαίνουν τα παιδιά και τι μαθαίνουν. Η Ενωση Γονέων καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα και το λαό της Καισαριανής να κάνει δική του υπόθεση τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ