Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Η απλήρωτη εργασία έχει γίνει καθεστώς

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Καθεστώς έχει γίνει η απλήρωτη εργασία στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας, κατήγγειλε χτες με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, ζητώντας από την κυβέρνηση να παρέμβει για να σταματήσει αυτό το άθλιο καθεστώς και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Για ακόμα μια φορά ο υφυπουργός Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλος, στην απάντησή του κινήθηκε στη γνωστή γραμμή της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλη από την υπεράσπιση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Αρκέστηκε να παραθέσει τους ελέγχους που έχει κάνει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και γενικά και αόριστα είπε ότι το υπουργείο θα εξαντλήσει όλα τα εργαλεία που διαθέτει αφού, όπως ανέφερε, έχουν υποβληθεί και σχετικές μηνύσεις.

Ο υφυπουργός έφτασε στο σημείο να καλέσει τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή με το σκεπτικό ότι «ο εργοδότης αργά ή γρήγορα θα πληρώσει, εκτός εάν κλείσει αλλά δε νομίζω να κλείσει κάποια από αυτές τις τουριστικές επιχειρήσεις». Μάλιστα, επικαλέστηκε την κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με μειώσεις μισθών που υπέγραψε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού και κάλεσε το ΚΚΕ να στρέψει την προσοχή του σε πιο προβληματικούς τομείς αφού, όπως είπε, ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει συμφωνήσει και δεν είναι προβληματικός.

Ο Χρ. Κατσώτης κατέθεσε δε λίστα με τα ξενοδοχεία της Κέρκυρας που δεν καταβάλλουν τα δεδουλευμένα και κατήγγειλε ότι οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο και αυτούς υπηρετεί η κυβέρνηση αποφεύγοντας τον παραμικρό έλεγχο. Καταλήγοντας τόνισε ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει γενικότερα ένα περιβάλλον φιλικό για τους επιχειρηματίες, το οποίο είναι στην κυριολεξία σκλαβιά και κατήγγειλε ότι ένας τρόπος για τη μείωση των μισθών είναι και η μη καταβολή δεδουλευμένων και η απλήρωτη εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ