Κυριακή 10 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαϊκή υπόθεση ο αγώνας της φτωχής αγροτιάς!

Κύμα συμπαράστασης κι αλληλεγγύης από εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, νέους

Το ΠΑΜΕ στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους αγρότες
Το ΠΑΜΕ στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους αγρότες
Πρωτοφανείς διαστάσεις παίρνει η λαϊκή συμπαράσταση κι αλληλεγγύη στον αγώνα επιβίωσης που δίνει η μικρομεσαία αγροτιά.

Το μπλόκο της Νίκαιας, που αποτελεί το μαζικότερο και ισχυρότερο, αγωνιστικό, αγροτικό μετερίζι, επισκέπτονται, καθημερινά, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι των σπουδών, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Μαζική ήταν η συμμετοχή συνδικαλιστών και εργαζομένων από Συνδικάτα της Αθήνας και του Πειραιά, στην επίσκεψη που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, όπως και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΕΕ, η ΟΓΕ και πλήθος άλλων φορέων.

Σε τοπικό επίπεδο η συμπαράσταση είναι, σχεδόν, καθολική κι είναι χαρακτηριστικό ότι εκπρόσωποι από 100 και πλέον φορείς της Θεσσαλίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής και πήραν μέρος στην πλατιά σύσκεψη που οργανώθηκε στο μπλόκο, για να εκφραστεί η ομόθυμη αλληλεγγύη του λαού της περιοχής στο δίκαιο αγώνα της φτωχής αγροτιάς.

Το κοινό αγωνιστικό μέτωπο εργατών - αγροτών - αυτοαπασχολουμένων - νεολαίας, που στέκεται, με θάρρος και αποφασιστικότητα, απέναντι στην πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής που επιστρατεύει η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό, εκφράστηκε στη μαζική και δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην μαχόμενη αγροτιά, που οργάνωσε, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Αυτή η λαϊκή, αγωνιστική συμπαράταξη δίνει πολλαπλασιαστική ισχύ στην αγωνιστική δύναμη της αγροτιάς, που έχει απέναντί της μια αυταρχική - αντιλαϊκή κυβέρνηση, η οποία, αντί να δώσει δώσει λύσεις στα οξυμένα αγροτιά προβλήματα, χρησιμοποιεί εναντίον της τη βία των ΜΑΤ, τον εμπαιγμό και τη συκοφαντία. Την οπλίζει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αντοχή, δίνει αποτελεσματικότητα και προοπτική στην πάλη της.

Διαφορετική αγροτική ανάπτυξη

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, γενικότερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα των πόλεων συμπαραστέκονται στην αγωνιζόμενη φτωχή αγροτιά, όχι μόνο επειδή τα αιτήματα που προβάλλει είναι δίκαια, αλλά και γιατί συνειδητοποιούν ότι από την επιβίωση της αγροτιάς εξαρτάται, εν πολλοίς, και η δική τους επιβίωση. Ξέρουν πως η συνέχιση αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής, όπως εκφράζεται με την ΚΑΠ της ΕΕ, την οποία εφαρμόζουν με ζήλο και συνέπεια οι ελληνικές κυβερνήσεις, θα ξεκληρίσει τη μικρομεσαία αγροτιά και θα παραδώσει, εξολοκλήρου, τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού στα χέρια των πολυεθνικών των τροφίμων, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, όχι μόνο για την τσέπη, αλλά και για την υγεία και την ίδια τη ζωή του λαού.

Οπως ξέρουν, επίσης, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν οι εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες, το έμπειρο αγροτικό και επιστημονικό δυναμικό, τα επιστημονικά και τεχνικά μέσα, οι υδάτινοι πόροι, για να αναπτυχθεί ολόπλευρα η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, εξασφαλίζοντας τη διατροφική επάρκεια του λαού με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα, τις λαϊκές ανάγκες ένδυσης και υπόδησης, τον εφοδιασμό της μεταποιητικής βιομηχανίας με πρώτες ύλες, ακόμα και να κάνει η χώρα μας εξαγωγές και όχι εισαγωγές αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, φέρνοντας συνάλλαγμα.

Ομως, αυτά δεν εξασφαλίζονται με τις πολιτικές των κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, με το σημερινό τρόπο οργάνωσης της οικονομίας, που αποσκοπεί στην αύξηση των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών και όχι στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Για ν' αναπτυχθεί ολόπλευρα η αγροτική παραγωγή προς όφελος του λαού και του τόπου, χρειάζεται σύγκρουση με τις κυρίαρχες πολιτικές και τα κόμματα που τις εφαρμόζουν, ρήξη με την ΕΕ. Χρειάζεται μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, με κεντρικό σχεδιασμό και παραγωγικούς συνεταιρισμούς της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Αυτό προϋποθέτει την αλλαγή των συσχετισμών, το δυνάμωμα της κοινής δράσης και τη συμμαχία της φτωχής αγροτιάς με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ώστε να έχει θετικό αποτέλεσμα η αναμέτρηση με τις πολιτικές των κομμάτων του κεφαλαίου και την ΕΕ, που αποτελούν μέγα εμπόδιο για μια καλύτερη ζωή του λαού μας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ