Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ: «Η επίδειξη αισιοδοξίας είναι μια φούσκα που θα σκάσει το καλοκαίρι και τότε θα τρέχουν όσοι χρησιμοποιούν σήμερα παραμορφωτικούς φακούς» (από τα ΝΕΑ).

ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ: «Ο επιθετικός Κάμερον, η διαλλακτική Μέρκελ και οι ασυμβίβαστοι Ολάντ και Μόντι (...) Η Ελλάδα θα υποστεί το μεγάλο κούρεμα τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ, για να πάρει περίπου 12 δισ., αν και εκλιπαρεί για 14 δισ. ευρώ» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ: «Πρόκειται για το "μεγαλύτερο παζάρι" των τελευταίων ετών (...) ένας προϋπολογισμός στυγερής λιτότητας, που ενδεχομένως να επιβεβαιώσει πως το "παζάρι" της Ευρώπης άρχισε να καταρρέει... (...) προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο (...) Ουδείς πρέπει να τρέφει αυταπάτες. Τις τραπεζικές κρίσεις ακολουθούν, γενικώς, βαθιές μεταπτώσεις. Δεν υπάρχει εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Τελικώς, επικρατεί η αντίληψη ότι η πολιτική των Ευρωπαίων βρίσκεται σε μια επικίνδυνη πορεία. Ακρως επικίνδυνη για όλους» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ: «Οικογένειες που μέχρι πρότινος ζούσαν άνετα σήμερα κινούνται στο όριο και βιώνουν την απειλή της απόλυτης ένδειας, κοινώς τη βγάζουν με ελάχιστους πόρους και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει (...) Η εμφανιζόμενη πολιτική και οικονομική σταθερότητα είναι επιφανειακή ή καλύτερα ασταθής. Στο ορατό μέλλον τα πράγματα θα κριθούν από την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και ιδιαιτέρως από τη συνεχή ανανέωση και αναγέννηση των προσδοκιών. Αυτές εξασφαλίζουν τον απαιτούμενο χρόνο και αμβλύνουν τα αισθήματα οργής και αμφισβήτησης» (στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΣΗΜΑ: «Καλό θα είναι σιγά σιγά να γυρνάμε στα σπίτια μας (...) κατεγράφη η άποψή μας» (ο Καραμίχας της ΠΑΣΕΓΕΣ/ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ