Σάββατο 26 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ «ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ»
Η καταστολή εξυπηρετεί τα αφεντικά

Από την επιχείρηση της Αστυνομίας την Τετάρτη

Eurokinissi

Από την επιχείρηση της Αστυνομίας την Τετάρτη
Την αντιμεταναστευτική και κατασταλτική επιχείρηση («Ξένιος Ζευς») της Αστυνομίας σε βάρος μεταναστών που έγινε την περασμένη Τετάρτη στην Πάτρα, όπου συνελήφθησαν 72 μετανάστες, από τους 240 που προσήχθησαν, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας, μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Η άγρια καταστολή εναντίον των μεταναστών δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων εργατών, αλλά τα αφεντικά - καπιταλιστές που κερδίζουν ακόμα και μέσα στην κρίση εξαθλιώνοντας το λαό. Εκείνους που θέλουν να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας, που τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση κάθε φορά που μετανάστες κλέβουν ή επιτίθενται σε Ελληνες, που Ελληνες καταδιώκουν μετανάστες.

Είναι γνωστή η αλληλοτροφοδότηση κυβέρνησης και Χρυσής Αυγής στο επίπεδο της αντιμεταναστευτικής και ρατσιστικής επιχειρηματολογίας. Επίσης, είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό, παράλληλα με το πογκρόμ που οργανώνει η τρικομματική κυβέρνηση, συμμορίες φασιστοειδών εφαρμόζουν τον δικό τους "Ξένιο Δία", με πιο "δραστικά μέτρα" (άγριοι ξυλοδαρμοί, εμπρησμοί και μαχαιρώματα) που φτάνουν μέχρι και τη φυσική εξόντωση των θυμάτων τους, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Πακιστανό που δολοφονήθηκε άγρια και άνανδρα στο κέντρο της Αθήνας.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας να οργανώσει την πάλη της, μέσα από τους φορείς του κινήματος και τα συνδικάτα, από κοινού με τους μετανάστες, για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Είναι χρέος και των ίδιων των μεταναστών να οργανωθούν στα συνδικάτα και με τη συμπαράσταση των Ελλήνων εργατών να αντιμετωπίσουν τις θρασύδειλες φασιστικές ομάδες, την εργοδοτική τρομοκρατία, τους δουλεμπόρους και την αστυνομική βία - να απομονώσουν τους δουλεμπόρους, τους εμπόρους ναρκωτικών, τους κλέφτες, τους μπράβους που βρίσκονται ανάμεσά τους.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα από χρώμα - φυλή - θρησκεία, σε όλους όσοι έχουν συμφέρον από την ανατροπή του καπιταλισμού στην Ελλάδα και σε κάθε χώρα, να παλέψουν μαζί με τους κομμουνιστές για να φτιάξουμε τη σοσιαλιστική κοινωνία, στην οποία θα καταργηθεί η καπιταλιστική εκμετάλλευση και θα κοινωνικοποιηθούν τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, ώστε ο λαός να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει και να εξαλειφθούν οριστικά η ανεργία, η φτώχεια και ο πόλεμος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ