Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11464

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Και με το νέο νομοσχέδιο νομιμοποιείται η χρήση, κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών

ΣΕΛ.  22
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των Βαλκανίων

ΣΕΛ.  3

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια ώρα 11 π.μ.

  • Κάλεσμα και από: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας
  • ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να καταδικάσουν την κυβερνητική επίδειξη αυταρχισμού, αδιαλλαξίας και αλαζονείας. Με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα πρέπει να δυναμώσουν την οργάνωση της πάλης τους και της αλληλεγγύης, για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν την πολιτική που θυσιάζει τα στοιχειώδη δικαιώματα στο βωμό της υψηλής κερδοφορίας των μονοπωλίων
  • Καταδικάζουμε αποφασιστικά την επίταξη και απαιτούμε την άρση της.
  • Η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας την κρατική βία, χτύπησε τους απεργούς του Μετρό χτες ξημερώματα με τα ΜΑΤ.
  • Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση για άρση της επίταξης.
  • Μηνύματα αλληλεγγύης από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και Σωματεία Εργαζομένων στις συγκοινωνίες της Σουηδίας και της Βρετανίας.
  • Συμπαράσταση από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

ΣΕΛ.  6  -  8

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Αγώνας για τα εργασιακά τους δικαιώματα

Τη διάθεση να αγωνιστούν για να υπερασπίσουν τα εργασιακά δικαιώματα, τις θέσεις εργασίας, την ίδια τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, έδειξαν και χτες οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Σκαραμαγκά και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας τους.


ΣΕΛ.  9

Τι κίνημα χρειάζεται

Η αγανάκτηση των εργαζομένων του Μετρό, που η κυβέρνηση τους καταργεί τη Συλλογική Σύμβαση, τσακίζει τους μισθούς και τους συκοφαντεί προκλητικά και προσβλητικά, είναι δικαιολογημένη και δε χωράει συζήτηση ότι έπρεπε να αντισταθούν. Ο αγώνας τους ήταν και δίκαιος και επιβεβλημένος. Ας μην πανηγυρίζουν η κυβέρνηση και τα αφεντικά της γιατί υποχρέωσαν, με το μαχαίρι στο λαιμό, τους εργαζόμενους να γυρίσουν στη δουλειά τους. Η εργατική τάξη θα διδάσκεται κάθε μέρα από την πείρα της και θα ορθώσει την οργανωμένη δύναμή της στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, και τότε θα μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και όταν δεν έχει άμεσα χειροπιαστά αποτελέσματα. Γι' αυτό δε δικαιολογείται καμία απογοήτευση. Από όλους τους αγώνες η εργατική τάξη διδάσκεται και γίνεται πιο δυνατή. Η ανοργάνωτη υποχώρηση των εργαζομένων, χωρίς συλλογική απόφαση, πρέπει να διδάξει και τους εργαζόμενους και όλους όσοι παίζουν με τα προβλήματα των εργαζομένων, τι σημαίνει στις σημερινές συνθήκες οργάνωση αγώνων. Απαιτούνται αγώνες με σχέδιο, με καλή προετοιμασία των εργαζομένων, συμμαχία, κλιμάκωση, κατάλληλη διαφώτιση, συλλογική ευθύνη, προετοιμασία για εναλλαγή μορφών πάλης, πρόβλεψη και ετοιμότητα χειρισμών μπροστά σε κάθε είδους σχέδια της εργοδοσίας, του κράτους. Απαιτείται πάνω απ' όλα η συμμετοχή και η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, των άμεσα ενδιαφερόμενων σε κάθε φάση του αγώνα. Σε αυτό τον αγώνα δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο. Απαιτείται ηγεσία ικανή και έμπειρη να σχεδιάζει, να σταθμίζει όλα τα δεδομένα. Ολοι πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα γιατί μπροστά μας είναι τα μεγάλα προβλήματα. Συμπεράσματα για το τι κίνημα χρειάζεται και πώς αυτό το κίνημα προετοιμάζεται για να έχει αποτελέσματα. Κίνημα σχεδιασμένο και οργανωμένο για ρήξεις και ανατροπές, που δε γίνεται με μεγάλα λόγια και συνθήματα για απεργίες διαρκείας, χωρίς ετοιμότητα.



ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κινητοποίηση ενάντια στα διόδια

ΣΕΛ.  20
ΛΑΡΙΣΑ
Ρατσιστική επίθεση σε μετανάστες

ΣΕΛ.  21
1.000 ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Από χτες η έκθεση στη Θεσσαλονίκη

Με μαζική συμμετοχή της νεολαίας, αλλά και ανθρώπων μεγαλύτερων ηλικιών, πραγματοποιήθηκαν χτες το απόγευμα, στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια της έκθεσης για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή», με στιγμές από την ιστορική πορεία του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.


ΣΕΛ.  3
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Πάνε για κλιμάκωση του αγώνα

ΣΕΛ.  19
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
48ωρη απεργία την Πέμπτη

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ