Σάββατο 26 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Κατήγγειλαν τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη

Τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη από φασιστοειδή στα Πετράλωνα κατήγγειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ. Σε συζήτηση που έγινε για το θέμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, τόνισε το γεγονός ότι δολοφονήθηκε ένας σκληρά εργαζόμενος βιοπαλαιστής, ότι τουλάχιστον ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι οπαδός της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Κάλεσε σε απερίφραστη καταδίκη της ρατσιστικής, φασιστικής βίας. Σημείωσε ότι παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί ίδρυσης στην ΕΛ.ΑΣ. τμημάτων αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας, ο μετανάστης που προσέρχεται εκεί να καταγγείλει, π.χ., ξυλοδαρμό και δεν έχει «χαρτιά» συλλαμβάνεται και τελικά απελαύνεται. Κατήγγειλε την πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ που με το «Δουβλίνο 2» και τη «Σένγκεν» εγκλωβίζουν εδώ χιλιάδες μετανάστες ενώ θέλουν να ταξιδέψουν γι' αλλού καθιστώντας τους έρμαια δουλεμπορικών κυκλωμάτων, όπου θησαυρίζουν Ελληνες και ξένοι διακινητές. Υπογράμμισε ότι η πολιτική αυτή έχει φτάσει σε αδιέξοδο και το Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) πρέπει άμεσα να επανέλθει στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Τέλος, στη συνεδρίαση του ΔΣ οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ έθιξαν και μια σειρά άλλα ζητήματα, όπως το γεγονός ότι οι σχολικοί τροχονόμοι είναι απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη. Επίσης, ότι πρέπει να συζητηθεί στο ΔΣ αίτημα συμβασιούχων του δήμου που λήγουν οι συμβάσεις τους και άλλων που έχουν ήδη απολυθεί, να παραμείνουν στη δουλειά τους έστω με δίμηνες συμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ