Παρασκευή 25 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Νικητής στις... ανατροπές

Σπουδαίας σημασίας νίκη για το στόχο της πρόκρισης πήρε χτες ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ, επικρατώντας μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με πολλές ανατροπές στο σκορ, της Μακάμπι με 78-77 για την 5η αγωνιστική του ομίλου του στο ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει υπέροχα το παιχνίδι και να προηγείται με 30-16 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ με κορυφαίους τους Πρίντεζη και Σπανούλη είχε τον πρώτο λόγο σε όλο το Α' μέρος (ημίχρονο 33-44). Στην επανάληψη, αν και ο Ολυμπιακός με μπροστάρη τον Σερμαντίνι συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, η Μακάμπι ανέβασε την απόδοσή της και εκμεταλλευόμενη επιπολαιότητες και λάθη στην άμυνα των Πειραιωτών πέρασε μπροστά με 62-57 στο 30'. Ντέρμπι ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, ωστόσο οι βοήθειες από τους Σερμαντίνι, Σλούκα, Σπανούλη στην επίθεση, η συγκέντρωση στην άμυνα και η ψυχραιμία του Παπανικολάου (δυο καθοριστικές βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα) έδωσαν τη νίκη στην ελληνική ομάδα.

Απορρίφθηκε η ένσταση

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ευρωλίγκας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός για το χρονόμετρο που κόλλησε στα τελευταία 10'' της αναμέτρησης με τη Σιένα και το αποτέλεσμα (υπέρ των Ιταλών) επικυρώθηκε. Το σκεπτικό της απόφασης έχει να κάνει με το γεγονός ότι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και οι δύο ομάδες δε γνώριζαν για τα τρία δευτερόλεπτα έξτρα χρόνου και έπαιξαν ανάλογα. Η Επιτροπή πήρε ως βάση τις εναλλαγές στην κατοχή της μπάλας θεωρώντας ότι ο έξτρα χρόνος λειτούργησε ευνοϊκά και για τις δύο ομάδες. Πάντως ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα έφεσης.

ΠΑΟ - Ρεάλ Μαδρίτης: Τρίτη πράξη

Για τρίτη φορά φέτος Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης τα ξαναλένε αφού θα συναντηθούν σήμερα στο ΟΑΚΑ (21.00, ΝΟVA 3). Σκοπός των «πρασίνων» είναι να επαναλάβουν μια εμφάνιση ανάλογη του αντίστοιχου παιχνιδιού για την Α' φάση της διοργάνωσης όταν και είχαν επιβληθεί άνετα των Μαδριλένων (79-68) προκειμένου έτσι να εδραιωθούν στα ψηλά σκαλοπάτια του ομίλου και να έχουν βλέψεις πρωτιάς. Από την πλευρά του ο προπονητής του «τριφυλλιού», Αργύρης Πεδουλάκης, χαρακτήρισε το παιχνίδι μια συνάντηση με ανοιχτά χαρτιά και έδωσε έμφαση στον έλεγχο του ρυθμού από τους παίκτες του. Στα αγωνιστικά, έτοιμος να επανέλθει στη δράση είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ