Πέμπτη 17 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Δεύτερος κύκλος των εκδηλώσεων για τον Μπρεχτ

Στο πλαίσιο του Επιστημονικού Συνεδρίου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον μεγάλο κομμουνιστή δημιουργό Μπέρτολτ Μπρεχτ, με τίτλο «Μπρεχτ: Για τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθούν"» που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 - 28 Απρίλη στην έδρα της ΚΕ (Αίθουσα Συνεδρίων, στον Περισσό) ξεκινά το Φλεβάρη, ο Β' κύκλος εκδηλώσεων για τον «Μπρεχτ στο θέατρο και τη μουσική».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Αίθουσα Συνεδρίων, που διοργανώνουν το Τμήμα Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και η Πολιτιστική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ έχει αναλυτικά ως εξής:

Σάββατο 2 Φλεβάρη (8 μ.μ.): Συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου σε μελοποιημένη ποίηση του Μπρεχτ, «Μουσική Πράξη στον Μπρεχτ», Μπ. Μπρεχτ - Θάνος Μικρούτσικος, «Ο κύκλος με την κιμωλία», Μπ. Μπρεχτ - Μάνος Χατζιδάκις. Τραγουδούν: Αννα Λινάρδου, Κώστας Θωμαΐδης.

Είσοδος με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Δευτέρα 18 Φλεβάρη (7 μ.μ.): «Ο Μαρξ και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών». Μουσική - χορευτική παράσταση βασισμένη στην όπερα - μπαλέτο των Κουρτ Βάιλ - Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία, χορογραφία Ιλιας Κοντού, μουσική διεύθυνση Νίνας Πατρικίδου, με συμμετοχή 30 νέων καλλιτεχνών.

Είσοδος με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Σάββατο 2 Μάρτη (8 μ.μ.): «Τρόμος και αθλιότητα στο Γ' Ράιχ». Θεατρική παράσταση από την 24μελή θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, η οποία έκανε τα σκηνικά, τα κοστούμια και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης. Σκηνοθετική επιμέλεια - διδασκαλία Δημήτρης Παπακωνσταντίνου.

Τετάρτη 20 Μάρτη (8 μ.μ.): «Το ρομάντζο της πεντάρας». Μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μπ. Μπρεχτ, σε μουσική Κουρτ Βάιλ από την «Οπερα της πεντάρας», από την ομάδα ΜΙΤΟΣ.

Σάββατο 20 Απρίλη (8 μ.μ.): «Γενιές σημαδεμένες». Μουσικοθεατρική παράσταση με κείμενα του Μπ. Μπρεχτ και μουσική του Τάσου Γκρους. Σκηνοθεσία Γιώργος Αντωνακάκης. Ενορχήστρωση και μουσική εκτέλεση από το συγκρότημα «ΚολλεκτίβA». Παίρνουν μέρος: Καλλιόπη Βέτα, Τάσος Γκρους και πλειάδα τραγουδιστών και ηθοποιών. Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Ελληνικού Ωδείου (παράρτημα Πειραιά), υπό την διεύθυνση της Ανθής Γουρουντή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ