Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Γενάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11455

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κατά 113,09% καλύφθηκε το πανελλαδικό πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης

ΣΕΛ.  3

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ το κλίμα τρομοκρατίας εναντίον του

ΚΚΕ: Ο λαός να μην παγιδευτεί σε μια ανούσια δικομματικού τύπου αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, που κρύβει την ανάγκη ο λαός οργανωμένος και συσπειρωμένος να αντιπαλέψει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και το σύστημα που τα γεννά

Η έγνοια των κομμάτων της συγκυβέρνησης στη χτεσινή συνάντησή τους ήταν η αξιοποίηση των τελευταίων γεγονότων, προκειμένου να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα. Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει καταδικάσει τις επιθέσεις εναντίον κομμάτων και προσώπων. Οι ενέργειες αυτές (εμπρησμοί, γκαζάκια κλπ.), και κυρίως η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, αντικειμενικά διευκολύνουν όσους θέλουν να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα καθημερινά οξυμένα προβλήματά του και όσους θέλουν να τον τρομοκρατήσουν και να εντείνουν την καταστολή σε βάρος των αγώνων του. Η επιστράτευση από την κυβέρνηση και μερίδα των ΜΜΕ της θεωρίας των «δύο άκρων», κινείται σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση. Επιχειρούν να εξισώσουν τις ενέργειες φασιστικών και άλλων αντιδραστικών μηχανισμών, που βγαίνουν από τα σπλάχνα του δικού τους συστήματος, με τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προχωρήσει τις έρευνες για την αποκάλυψη των κέντρων και των μηχανισμών, που βρίσκονται πίσω από τέτοιες επιθέσεις. Να ενημερώσει πού βρίσκονται οι έρευνες και γιατί δεν έχουν εξιχνιαστεί εγκλήματα, όπως η δολοφονία των τριών ανθρώπων στη Μαρφίν, που αξιοποιήθηκαν για τη συκοφάντηση και το χτύπημα του κινήματος.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Απεργούν σήμερα σε όλη τη χώρα

Σήμερα οι οικοδόμοι όλης της χώρας ρίχνονται στη μάχη για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και των κατά τόπους συγκεντρώσεων, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος.


ΣΕΛ.  13

Θέλουν το λαό προσκυνημένο

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι στη χτεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης συνέδεσαν το «θέμα της βίας» με το «θέμα της οικονομίας» φτάνει για να αποκαλύψει ότι στόχος τους είναι το χτύπημα του λαϊκού κινήματος. Τα αντεργατικά μέτρα που κάνουν πάμφθηνους τους εργαζόμενους για τη μέγιστη κερδοφορία του κεφαλαίου, δημιουργούν συνθήκες για επενδύσεις, αλλά οι καπιταλιστές απαιτούν «συναίνεση», δηλαδή υποταγή των εργαζομένων στην ολοένα αυξανόμενη εκμετάλλευση. Αρα δεν θέλουν ταξικούς αγώνες, και η καταστολή είναι ένα μέσο για την πραγματοποίηση και αυτής τους της απαίτησης. Ετσι άδραξαν την ευκαιρία για να ζητήσουν τη συστράτευση του λαού «στο θέμα της βίας», αξιώνοντας στην πραγματικότητα υπακοή στην αστική νομιμότητα και στους αντιλαϊκούς - αντεργατικούς νόμους που την υλοποιούν. Πολλές φορές στο παρελθόν το εργατικό - λαϊκό κίνημα δέχτηκε επιθέσεις από τις ίδιες δυνάμεις στο όνομα της προστασίας του Συντάγματος. Θέλουν ένα λαό προσκυνημένο προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η κερδοφορία του κεφαλαίου. Αγωνιστικό μέτωπο, λοιπόν, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την κρατική βία και καταστολή.



ΚΝΕ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή»

ΣΕΛ.  17
ΜΑΛΙ
Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση

ΣΕΛ.  19
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή

ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για την κατάσταση στα κρατητήρια

ΣΕΛ.  23
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δράση για μαζικές εγγραφές νέων μελών

ΣΕΛ.  15
ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Γαϊτανάκι με τις κάλπες και τα στικ

ΣΕΛ.  3
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Καταγγέλλουν τις αυξήσεις της ΔΕΗ

Την οργισμένη αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών συναντά η απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για νέες εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Καλούν το λαό να οργανωθεί ενάντια στην πολιτική που τον καταδικάζει σε εξαθλίωση.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ