Τρίτη 8 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΓΕ
Αλληλεγγύη στο λαό και τις γυναίκες της Ινδίας

Οι γυναίκες στον αγώνα μαζί με το εργατικό αγωνιστικό κίνημα ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση, ταξική και φυλετική. Το στιγμιότυπο από τη μέρα δράσης που διοργάνωσε η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία το 2011
Οι γυναίκες στον αγώνα μαζί με το εργατικό αγωνιστικό κίνημα ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση, ταξική και φυλετική. Το στιγμιότυπο από τη μέρα δράσης που διοργάνωσε η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία το 2011
Τον ομαδικό βιασμό που κατέληξε στο θάνατο της Ινδής φοιτήτριας καταγγέλλει η ΟΓΕ. Σε μήνυμα που έστειλε τόσο στη γυναικεία οργάνωση της Ινδίας όσο και στις ευρωπαϊκές οργανώσεις - μέλη της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών σημειώνει:

«Η ΟΓΕ καταγγέλλει το φοβερό και αποτρόπαιο έγκλημα του ομαδικού βιασμού της 23χρονης φοιτήτριας από την Ινδία, που τελικά έχασε τη μάχη με τη ζωή λόγω του πολύ σοβαρού τραυματισμού της από τους έξι βιαστές της!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό και τις γυναίκες της Ινδίας που με τις τεράστιες διαδηλώσεις του ζητάει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να γίνουν αυστηροί οι νόμοι ενάντια στους βιασμούς και τη σεξουαλική βία κατά των γυναικών.

Μόνο στην πρωτεύουσα της Ινδίας καταγγέλθηκαν μέσα στο 2012 περισσότεροι από 600 βιασμοί, ενώ σ' όλη τη χώρα το 2011 καταγγέλθηκαν 24.206 βιασμοί. Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός υπολογίζεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού η πλειοψηφία των κακοποιημένων γυναικών δεν αναφέρονται στις αρχές, είτε αποτρέπονται από το να δηλώσουν το βιασμό, όπως στην περίπτωση της 17χρονης που αυτοκτόνησε την περασμένη βδομάδα, μετά από άρνηση της αστυνομίας να καταγράψει την καταγγελία της.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Ινδίας για την ολιγωρία της να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Αυτή η έξαρση των βιασμών δεν αποτελεί "προνόμιο" μόνο της Ινδίας, αλλά χαρακτηρίζει τις χώρες όλου του καπιταλιστικού κόσμου. Η βία, όπως και ο βιασμός ως ακραία έκφρασή της, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο με συγκεκριμένες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές αιτίες. Είναι ακραία φυλετική διάκριση των ταξικών εκμεταλλευτικών κοινωνιών. Γι' αυτό και ξέρουμε καλά ότι όσα μέτρα και αν παρθούν, όπως αυτά της πιο σκληρής νομοθεσίας που είναι σε κάθε περίπτωση αναγκαία, δε θα εξαλείψουν το φαινόμενο. Οι βιασμοί και η βία κατά των γυναικών θα εξαλειφθούν μόνο σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Μόνο σ' αυτή την κοινωνία οι γυναίκες δε θα υφίστανται τη διπλή εκμετάλλευση και τη φυλετική καταπίεση.

Σήμερα οι γυναίκες της Ινδίας δεν είναι μόνες τους στον αγώνα για να σταματήσει η μάστιγα των βιασμών. Είμαστε στο πλευρό τους. Ενώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε την καταδίκη των υπαιτίων και την επιβολή σκληρών νόμων ενάντια στους βιαστές».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org