Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Βάζουν το λαό στο απόσπασμα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Θέσεις βγαλμένες από συρτάρια πολυεθνικών που θέλουν να βάλουν χέρι στον πλούτο του λαού, καθ' υπαγόρευση συγκεκριμένων τμημάτων ντόπιων πλουτοκρατών. Προτάσεις ενάντια στην εργατική τάξη που καταδικάζουν τον ελληνικό λαό. Ενα κρεσέντο σκοταδισμού, ρατσισμού και απανθρωπιάς, μπορεί κανείς να δει διαβάζοντας τις «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ», το «επικαιροποιημένο πρόγραμμα» της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», όπως δημοσιοποιήθηκε αυτές τις μέρες τάχα «για τη λύση του ελληνικού προβλήματος, την ανάταξη της εθνικής μας οικονομίας, τη δημογραφική άνθηση και τη γεωπολιτική αναβάθμιση του Ελληνισμού».

Σημείο προς σημείο ό,τι λένε τα φασιστοειδή, τι θέλουν να κάνουν ως κυβέρνηση όντας πειθήνιοι υπηρέτες, δημιουργήματα του συστήματος και των αφεντικών τους:

Απολύσεις στο δημόσιο, στρατόπεδα συγκέντρωσης

-- Φέρνει απολύσεις στο Δημόσιο, αποσιωπώντας το γεγονός ότι και όσοι με ...περίεργες σχέσεις μπήκαν σε μια θέση, δουλειά ζητούσαν στο καπιταλιστικό σύστημα που θρέφει το τέρας της ανεργίας για να τσακίζει, να τρομοκρατεί συνολικά τον λαό: «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ (...) Αμεση απόλυση όσων προσελήφθησαν παράνομα και αναξιοκρατικά».

-- Στον τομέα της Υγείας βρίσκει κεφαλαιοκράτες να στοιχηθεί πίσω τους και να τους στηρίξει με κονδύλια και προμήθειες, πάντα με γνώμονα την «εθνικότητα», ότι ο Ελληνας μεγαλοβιομήχανος που θησαυρίζει πάνω στην Υγεία του λαού είναι ...καλύτερος από τον αντίστοιχο ξένο: «Επιδότηση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και προτίμηση αγοράς φαρμάκων που παράγονται στην Ελλάδα (και όχι εισαγομένων) για τα δημόσια νοσοκομεία. Η Χρυσή Αυγή διακρίνει ριζικά την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία από τους πολυεθνικούς φαρμακευτικούς κολοσσούς και την θεωρεί ως ένα από τους ελάχιστους εναπομείναντες ισχυρούς κλάδους της οικονομίας και μάλιστα με εξαγωγικό προσανατολισμό».

Επιπλέον και στο ζήτημα της Υγείας χύνει τη ρατσιστική χολή της, επιδιώκοντας να διχάσει Ελληνες και μετανάστες βιοπαλαιστές: «Καμία παροχή Υγείας σε λαθρομετανάστες, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Να σταματήσουν τα ελληνικά νοσοκομεία να περιθάλπουν όσους έχουν εισβάλει παράνομα στη χώρα και χρεώνουν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα δημόσια ταμεία».

--Αλλωστε για τους μετανάστες οι νεοναζί ετοιμάζουν κυριολεκτικά νέα Νταχάου: «(...) οι λαθρομετανάστες, ως ξένο προς την ελληνική κοινωνία σώμα και ως παραβάτες της κείμενης νομοθεσίας, πρέπει άμεσα να απελαθούν: Αμεση σύλληψη και επαναπροώθηση όλων των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους. Μέχρι τον οριστικό επαναπατρισμό τους προβλέπεται η μεταφορά τους σε ειδικούς χώρους κράτησης μακράν των κατοικημένων τόπων της ελληνικής επικράτειας (...) Ιδιώνυμο όποιο έγκλημα τελεί αλλοδαπός. Οι ποινές δεν θα εκτίονται σε φυλακές, αλλά σε ειδικούς χώρους κράτησης, όπου παράλληλα θα παράγεται έργο υπέρ του Δημοσίου».

Απαγόρευση αμβλώσεων, στράτευση γυναικών

--Βέβαια ένα μέλλον Οργουελ δεν επιφυλάσσουν μόνο για τους ξένους αλλά και για τους ντόπιους που δεν ικανοποιούν τα χιτλερικά πρότυπά τους. Π.χ. με πρόσχημα την υπογεννητικότητα φτάνουν να επεμβαίνουν στα πιο προσωπικά ζητήματα μιας γυναίκας ή τον προγραμματισμό ενός ζευγαριού, αλλά και σε ζητήματα Υγείας των γυναικών και των παιδιών ζητώντας «απαγόρευση των αμβλώσεων».

Επιπλέον, σχεδιάζουν υποχρεωτική στράτευση και για γυναίκες («Υποχρεωτική στράτευση ανδρών και γυναικών (με εξαίρεση τις μητέρες) στα 18 έτη για 14 μήνες»).

Βία και καταστολή ενάντια στο λαό

-- Θέλουν την απόλυτη σιωπή στο στράτευμα, τους ένστολους εργαζόμενους με τα ιδιαίτερα προβλήματά τους, να μη μιλά κανείς: «Πλήρης απεξάρτηση των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τα κόμματα και κατάργηση του συνδικαλισμού». Εννοούν όλα τα κόμματα εκτός από τη Χρυσή Αυγή.

-- Παρακάτω, με πρόσχημα την εγκληματικότητα (επίσης σύμφυτο του συστήματος) σχεδιάζουν έναν εσωτερικό στρατό ενάντια στον «εχθρό λαό». Μάλιστα, θέλουν τους αστυνομικούς «επιθετικούς», άνετους στο να τραβούν κουμπούρι: «Επανίδρυση της Χωροφυλακής και δημιουργία νέας Ειδικής Μονάδος της Ελληνικής Αστυνομίας με βαρύ επιθετικό οπλισμό για την αντιμετώπιση των νέων φαινομένων εγκληματικότητας (αλλοδαποί ληστές με καλάσνικοφ κ.λπ.) (...) Οριστική αλλαγή του νομικού πλαισίου για τους κανόνες εμπλοκής. Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι νομικά κατοχυρωμένο σε κάθε περίπτωση που αντιμετωπίζει ένοπλο εγκληματία. Καλλιέργεια επιθετικού πνεύματος και απαλλαγή από το σύνδρομο ενοχής για τη χρήση του ατομικού οπλισμού».

Και στο ψητό: «Θέσπιση ιδιωνύμου αδικήματος για τα βαριά αδικήματα που διαλύουν την κοινωνική συνοχή και καταστρέφουν τον εθνικό κορμό».Οροι που τα χωρούν όλα,από ένα κύμα καταλήψεων σχολείων για ζητήματα εκπαίδευσης, μέχρι μια μακρόχρονη πανεργατική απεργία για το ψωμί του λαού, κινητοποιήσεις που θα χτυπήσουν με άγρια καταστολή και βία.

-- Στην Παιδεία διαχωρίζουν τα παιδιά: «Διαχωρισμός κατά τμήματα Ελλήνων και αλλοδαπών μαθητών σε πρωτοβάθμια και μέση εκπαίδευση». Απαγορεύει τις κομματικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια: «Ουσιαστική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και απαγόρευση των κομματικών παρατάξεων, που αποτελούν φορείς διαφθοράς στην ανώτατη εκπαίδευση». Περνά τους εκπαιδευτικούς από την κρησάρα της εθνικοφροσύνης: «Ειδικές εξετάσεις για τους διδάσκοντες ώστε να επιβεβαιωθεί το γνωστικό τους επίπεδο και η εθνική τους συνείδηση». Ξεκαθαρίζει ακόμα και τους παπάδες από όποιον τολμήσει να αναφρεθεί σε κάτι πιο πανανθρώπινο από ό,τι αντέχει ο κάθε φασίστας:«Αμεση κάθαρση του κλήρου από κάθε παρακμιακό και διεθνιστικό στοιχείο».

-- Φέρνει λογοκρισία στην τέχνη και τον πολιτισμό: «Κατάργηση των κρατικών επιχορηγήσεων και περιθωριοποίηση των "καλλιτεχνών" που προσβάλλουν εθνικά, θρησκευτικά και ιστορικά σύμβολα».

Στο άρμα ξένων, ιμπεριαλιστικών δυνάμεων

-- Στα διεθνή ζητήματα, πέρα από φανφάρες περί εθνικής ανεξαρτησίας, η οργάνωση επιλέγει ιμπεριαλιστή να στοιχήσει το λαό πίσω του: «Απαιτείται επίσης άμεση αναστροφή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού και επανεξέταση των συμμαχιών μας (...) Αμεση στροφή, επενδυτική και ενεργειακή κατ' αρχάς, προς τη Ρωσία. Μία εμπορική και αμυντική συμφωνία με τους Ρώσους (...) Μία στροφή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού και ένα άνοιγμα στο ρωσικό παράγοντα (...)».

-- Οπως και η Αγκυρα αμφισβητεί την ύπαρξη και ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ανακηρυγμένο ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος: «ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Εφαρμογή του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος - Κύπρου, που σε συνδυασμό με τις εφαπτόμενες ΑΟΖ των δύο κρατών, θα ισοδυναμεί με de facto Ενωση της νήσου με την Ελλάδα.

-- Από τη μια καταγγέλλει αστικούς θεσμούς, κοινοβούλιο κ.λπ. και από την άλλη τους υπηρετεί και τους θέλει: «Για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς χρειαζόμαστε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ώστε να είναι εφικτή η Συνταγματική Αναθεώρηση».

Μας θέλει όμηρους των δανειστών

-- Τάχα αντιμνημονιακή, για το δημόσιο χρέος θέλει διαγραφή μόνο εκείνου του κομματιού που θα κριθεί «παράνομο» και «επαχθές» (αντικειμενικά ό,τι δεχτούν και οι ξένοι δανειστές και οργανισμοί ότι είναι τέτοιο). Λες και τα πλατιά λαϊκά στρώματα καρπώθηκαν το υπόλοιπο, είδαν έστω δυο δεκάρες στις τσέπες τους, ωστόσο τα καταδικάζει να το αποπληρώσουν προς τέρψη μεγαλοτραπεζιτών, «επενδυτών», κάθε είδους κορακιών των «αγορών». Επιπλέον, αναγνωρίζει όλα τα χρέη, επίσης υπέρογκα, έως το 1973:

«Η Χρυσή Αυγή προτείνει (...) συνολική διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους της χώρας (...) Η λύση του ελληνικού προβλήματος απαιτεί άμεση διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους που πληρώνει ο ελληνικός λαός (...) Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στον άμεσο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους και όλων των δανειακών συμβάσεων από το 1974 μέχρι σήμερα (...) θα προκύψει επισήμως ποιο μέρος του χρέους είναι παράνομο και επαχθές, το οποίο και το κράτος μας θα αρνηθεί να αποπληρώσει». Ετσι θέλει το λαό να πληρώσει το χρέος των μεγαλοεπιχειρηματιών και μετά το «παίζει» τάχα φιλολαϊκή...

-- Βάζει ζήτημα εξόδου από το ευρώ ταυτιζόμενη με εκείνο το μέρος του κεφαλαίου που σκοπεύει να κερδοσκοπήσει με μια τέτοια έξοδο: «(...) το ευρώ απεδείχθη η καταστροφή μας. Εθνικό νόμισμα ισοδυναμεί με εθνική ανεξαρτησία και αυτός οφείλει να είναι ο βασικότερος στόχος μίας εθνικής ηγεσίας».

-- Για την ανεργία βγάζουν πάλι λάδι τον καπιταλισμό, αποδίδοντας ένα βασικό συστατικό του συστήματος που υπηρετούν οι νεοναζί, στους μετανάστες: «Σε όσες επιχειρήσεις δεν έκλεισαν, τα μεροκάματα έπεσαν λόγω της μαύρης εργασίας των λαθρομεταναστών. Για τη λύση του προβλήματος ανεργία, η Χρυσή Αυγή προτείνει μία λύση άμεση και μία μεσοπρόθεσμη: Απέλαση λαθρομεταναστών και στροφή στην Εθνική Παραγωγή. ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ: Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τους Ελληνες». Διχάζει την εργατική τάξη προσφέροντας πάλι υπηρεσίες στην μεγαλοεργοδοσία.

Δίνει τον πλούτο του τόπου στο κεφάλαιο

-- Ασχετα με τις άφθονες εθνικοπατριωτικές της κορόνες, η οργάνωση, τον ορυκτό πλούτο της χώρας για ξένα μονοπώλια τον προορίζει. Τους τον αναθέτει να τον εξορύξουν με το αζημίωτο: «Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του τεράστιου έργου της έρευνας και εξόρυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που περικλείει η ελληνική ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης. Σύναψη αμυντικής συμφωνίας και έναρξη στρατιωτικής συνεργασίας με τα κράτη εκείνα με τα οποία είναι δυνατόν να υπάρξει σύγκλιση γεωπολιτικών συμφερόντων και όχι φύσει και θέσει ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ και των οποίων οι κοινοπραξίες θα πλειοδοτήσουν στο διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων».

Οργανο και υπηρέτης του καπιταλιστικού συστήματος, δεν είναι ότι θα κάνει μια έντιμη και καθαρή, ακόμα και αναγκαία, συμφωνία με μια άλλη χώρα, μια έμπειρη στην εκμετάλλευση πόρων δύναμη, προς όφελος δύο λαών. Η οργάνωση, όντας ως το μεδούλι συστημική, θέλει να παίξει στο παιχνίδι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, στο πεδίο των γεωπολιτικών ανταγωνισμών τους, επιλέγοντας ποια θα υπηρετήσει. Δένει το λαό πίσω της, βάζοντάς τη να της πληρώνει εξοπλισμούς και ό,τι άλλο για να εξασφαλίσει (σε όφελος της ντόπιας πλουτοκρατίας) μια γωνίτσα στο τραπέζι όπου κάποιοι «μεγάλοι» θα νέμονται τον πλούτο του τόπου.

--Τα ίδια προγραμματίζει για όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές. Από τη μια δήθεν καταγγέλλει τους εργολάβους που βάζουν εκεί χέρι, από την άλλη τους βάζει στο χρυσοφόρο παιχνίδι της εκμετάλλευσης του πλούτου του λαού, αναμασώντας μια γνωστή καραμέλα κάθε είδους υπηρετών του συστήματος, ότι δεν έχουμε μόνοι μας τεχνογνωσία. Σημειωτέον ότι αυτό λέγεται σε μια χώρα που κυριολεκτικά περισσεύουν επιστήμονες, εξειδικευμένοι τεχνίτες, έμπειρο και ψημένο εργατικό δυναμικό: «Οπου δεν υπάρχει επαρκής τεχνογνωσία για εξορύξεις, το Ελληνικό Δημόσιο θα γίνεται μέτοχος των κοινοπραξιών που θα πλειοδοτούν στους σχετικούς διαγωνισμούς»

--Για τις τράπεζες επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά τα αίτημα ο ελληνικός λαός να αναλάβει τα χρέη χρεοκοπημένων τραπεζών. Για δε την διαγραφή χρεών από νοικοκυριά που τάχα φέρνει, στην πράξη την περιορίζει λέγοντας ό,τι και οι κυβερνήσεις, γενικά και αόριστα ότι θα γίνει με βάση ...κοινωνικά κριτήρια: «(...) απαιτείται η συγχώνευση των χρεοκοπημένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα, η οποία θα επιδοτήσει την πρωτογενή παραγωγή. Επίσης, το εθνικό κράτος οφείλει να επιβάλει διαγραφή των τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια (...)».


Α. Β.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ