Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Νέο πυροτέχνημα με τις συντάξεις «μαϊμού»

Τώρα κάνουν λόγο για 45.991 παράνομες συντάξεις

Με τις συντάξεις «μαϊμού» ασχολείται και πάλι τις τελευταίες μέρες το υπουργείο Εργασίας. Η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται το τελευταίο διάστημα καθημερινά, από κανάλια και εφημερίδες, με τα γνωστά επικοινωνιακά τερτίπια για «παράνομες συντάξεις» που δήθεν οδήγησαν στο χάλι που έχουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα οποία επί δεκαετίες λεηλατούν κυβερνήσεις και εργοδοσία.

Δίνοντας συνέχεια σε αυτή την προπαγάνδα, στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε χτες συνάντηση με τη συμμετοχή υπουργών και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων στην οποία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, συζητήθηκε το πλαίσιο ανάπτυξης του δικτύου «Αριάδνη» «για την οριστική καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2013».

Στη σχετική ανακοίνωση, πάντως, αναφέρεται ότι «από τα μέχρι σήμερα απογραφικά στοιχεία σε μεγάλους ασφαλιστικούς οργανισμούς (ΙΚΑ, ΟΓΑ, κ.λ.π) έχουν ήδη εντοπιστεί 45.991 περιπτώσεις παράνομης λήψης συντάξεων, τα καταβληθέντα ποσά των οποίων θα αναζητηθούν στο ακέραιο ύστερα από την προσκόμιση των σχετικών στοιχείων στη Δικαιοσύνη».

Το στοιχείο αυτό, ανεξάρτητα αν είναι έγκυρο ή όχι, δεν μπορεί να «κουκουλώσει» τη διαχρονική εγκληματική πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων με τη «λεηλασία» των αποθεματικών τους, το «τζογάρισμα», την εισφοροδιαφυγή, την πολιτική των εισφοροαπαλλαγών, κ.λπ. Παράλληλα, ακόμα και αν ο αριθμός των παράνομων συντάξεων είναι αυτός ή κάποιος παρόμοιος, η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς που τόσα χρόνια είτε κυβερνούσαν, είτε διοικούσαν και τώρα έρχονται και ζητούν τα ρέστα από τους εργαζόμενους, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη, αλλά αποτελούν και τα θύματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σε κάθε περίπτωση, οι συνταξιούχοι θα δουν από την 1η του Γενάρη τις συντάξεις τους να μειώνονται πάλι από 5% έως και 20% γι' αυτό δεν είναι καθόλου τυχαία η προσπάθεια αποπροσανατολισμού που στήθηκε τις τελευταίες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ