Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Καταγγέλλει το θάνατο εργαζόμενου

Ενας εργαζόμενος, πατέρας τριών παιδιών, έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή, όταν καταπλακώθηκε από το κλαρκ που χειριζόταν, όπως καταγγέλλει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα της εταιρείας "FIMI PACK". Σήμερα (την Παρασκευή), λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, ο συνάδελφος Μάνεσης Αντρέας, πατέρας τριών παιδιών, χειριστής κλαρκ με άδεια βοηθού, που εργαζόταν για 10 χρόνια στην επιχείρηση, σκοτώθηκε όταν τον καταπλάκωσε το κλαρκ το οποίο χειριζόταν».

Σχετικά με τα μέτρα ασφάλειας η ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Αιτία του ατυχήματος ήταν η παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας αφού η ράμπα φόρτωσης-εκφόρτωσης των φορτηγών δεν είχε προστατευτικά κάγκελα και παράλληλα το κλαρκ δεν είχε ζώνες ασφαλείας (οι οποίες θα έσωναν τη ζωή του συναδέλφου συγκρατώντας τον στη θέση του, ακόμα και αν το κλαρκ έπεφτε στο πλάι). Να σημειωθεί πως στα μέσα πρώτων βοηθειών της εταιρείας δεν υπήρχε απινιδωτής και πως ο συνάδελφος έμεινε χωρίς σφυγμό και αναπνοή για 30 λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ