Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΙΝΙΚΗ «ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ»
Στο δρόμο εργαζόμενοι και ασθενείς

Αιφνιδιαστικά έκλεισε την περασμένη Παρασκευή η Ιδιωτική Κλινική «Παντοκράτωρ» αφήνοντας ξεκρέμαστους τους ασθενείς και τους εργαζόμενους σε αυτή. Ο εργοδότης, που διατηρεί δύο ακόμη κλινικές - Μονάδες Τεχνητού Νεφρού - σε Γλυφάδα και Αίγιο, χρωστάει δεδουλευμένα έως και ενός χρόνου στους 50 εργαζόμενους και έχει καταθέσει αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 99, που δεν έχει ακόμη εκδικαστεί.

Τη Δευτέρα το πρωί οι εργαζόμενοι της κλινικής μαζί με το σωματείο εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές Αθήνας και τη Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ έκαναν παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος κάτω από την πίεση, δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει για την καταβολή των δεδουλευμένων και να δοθούν τα χρωστούμενα από τον ΕΟΠΥΥ, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην επαναλειτουργία της κλινικής και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας έγινε και χθες, όπου οι εργαζόμενοι απέσπασαν τις ίδιες υποσχέσεις.

Οι επιπτώσεις είναι σοβαρές και για τους ασθενείς της κλινικής, όταν ένας επιχειρηματίας αποφασίζει να βάλει λουκέτο, επειδή έτσι τον συμφέρει. Πολλοί από αυτούς είναι νεφροπαθείς και δεν μπορούν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για τις αιμοκαθάρσεις τους, την ώρα μάλιστα που ο ΕΟΠΥΥ έχει μειώσει δραματικά την αποζημίωση για τα οδοιπορικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ