Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γράμμα από τον Αϊ-Βασίλη σε παιδιά Δημοτικού

Γράμμα από τον Αϊ-Βασίλη έλαβαν οι μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας και οι γονείς που τούς συνόδευσαν χτες το πρωί. Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο, ο Σύλλογος Εξαρχείων - Νεάπολης της ΟΓΕ συνδύασε τη συζήτηση για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες με τις μέρες των Χριστουγέννων και την αισιοδοξία ότι οι αγώνες των εργαζομένων θα φέρουν καλύτερες μέρες για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

«Ξέρω ότι μερικοί από σας αναρωτιόσασταν αν θα σας επισκεπτόμουν φέτος», έγραψε ο Αϊ-Βασίλης στους μικρούς μαθητές. Τους διαβεβαίωσε πως είναι «πάντα στο πόστο του» αλλά τους εξήγησε πως δεν πρέπει να περιμένουν από αυτόν να διορθώσει τα αδιόρθωτα: «Κανείς δεν μπορεί να γίνει σωτήρας του αλλουνού. Εσείς όλοι μαζί πρέπει να παλέψετε - όταν θα μεγαλώσετε, αλλά κι από τώρα ακόμα - για να εξαφανίσετε την αδικία».

Ο Αϊ-Βασίλης όμως είχε και ένα γράμμα ειδικά για τις μαμάδες. Τις κάλεσε να μπουν στη μάχη για το μέλλον των παιδιών τους, διαχώρισε τη θέση του από τα μονοπώλια και τους «φιλάνθρωπους» που τον εκμεταλλεύονται και αναφέρθηκε και στο δικό του μέλλον: «Στον καινούργιο κόσμο που θα φτιάξετε - είμαι βέβαιος - πάντα θα έχω τη θέση μου στις καρδιές των παιδιών σας. Κι εγώ θα συνεχίσω να σας επισκέπτομαι, επιτέλους σαν αυτό που πραγματικά είμαι: ένας απλός γέροντας που μοιράζει ευχές και δώρα σε όλους...».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org