Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΝΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας

Κλιμάκιο του Κόμματος έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων

Δύο περιστατικά τρομοκρατίας μέσα σε μια βδομάδα σε βάρος τεσσάρων μελών της ΚΝΕ από αστυνομικές δυνάμεις, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι την προηγούμενη βδομάδα, συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας με δύο ασφαλίτες, σταμάτησε και έφραξε το δρόμο σε δύο μέλη της ΚΝΕ που περπατούσαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Παρά το ότι έγινε ταυτοποίηση των στοιχείων τους, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, τα δύο μέλη της ΚΝΕ οδηγήθηκαν στο τμήμα για να γίνει εκ νέου εξακρίβωση στοιχείων.

Καταγγέλλεται, επίσης, πως την Τετάρτη 12/12 στην περιοχή του Εβραϊκού Νεκροταφείου, περιοδεία μελών της ΚΝΕ με τον «Ρ» για τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος διακόπηκε από δύο συμβατικά αυτοκίνητα της αστυνομίας με εφτά αστυνομικούς εκ των οποίων οι πέντε φορούσαν μαύρους σκούφους που έψαχναν υπόπτους για κλοπή. Μολονότι τα δυο μέλη της ΚΝΕ είχαν στα χέρια τους τον «Ρ» και επέδειξαν τις αστυνομικές ταυτότητες, οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εκ νέου έλεγχο των στοιχείων, ενώ τους έγινε και έλεγχος των προσωπικών τους αντικειμένων.

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενοχλεί ιδιαίτερα την αστική τάξη και τους μηχανισμούς της. Οτι η επιθετικότητα του αστικού κράτους, το τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού πάει χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας και καλεί την εργατική τάξη και το λαό να καταδικάσουν τις παραπάνω τρομοκρατικές πρακτικές. Παρέμβαση για το ζήτημα έγινε από κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org