Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κινητοποιήσεις με τρακτέρ!

Ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη στην Καρδίτσα και συνεχίζουν με συγκεντρώσεις σε Τρίκαλα, Φάρσαλα και Λέσβο

Στους δρόμους βγαίνουν οι Θεσσαλοί αγρότες, στήνοντας αγωνιστικά μέτωπα για την απόκρουση της σφοδρής επίθεσης που εξαπολύει εναντίον της μικρομεσαίας αγροτιάς η τρικομματική συγκυβέρνηση, με φορομπηχτικά και άλλα αντιαγροτικά μέτρα και για την ανατροπή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που τους σπρώχνει στο ξεκλήρισμα.

Με αποφάσεις που πάρθηκαν σε συσκέψεις αγροτικών συλλόγων και Ομοσπονδιών, θα πραγματοποιηθούν:

  • Τη Δευτέρα, 10 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, μεγάλο συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.
  • Την ίδια μέρα και ώρα, αγωνιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.
  • Την Πέμπτη, 13 Δεκέμβρη, στις 11 πμ, συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην πλατεία των Φαρσάλων.

Από την περασμένη Κυριακή, τρακτέρ έχουν βγει στις πλατείες χωριών, περιμένοντας το σύνθημα της εκκίνησης για την «κάθοδο» στις πόλεις, ενώ κλιμάκια των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και των Τοπικών Γραμματειών της ΠΑΣΥ, περιοδεύουν, καθημερινά, στην ύπαιθρο, καλώντας τον αγροτικό κόσμο να πάρει, μαζικά και δυναμικά, μέρος στις κινητοποιήσεις.

Οι Θεσσαλοί αγρότες, αγωνίζονται για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών τους, όπως αυτές ιεραρχούνται στο πλαίσιο που καθορίστηκε στη διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, προβάλλοντας, ταυτόχρονα, την προοπτική μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, που θα στοχεύει στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα, καθώς και στην κάλυψη των αναγκών για πρώτες ύλες στη μεταποιητική βιομηχανία.

Σε κινητοποίηση για τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής προχωρά η Τοπική Γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης στη Λέσβο. Συγκεκριμένα, αποφάσισε την πραγματοποίηση Παλλεσβιακού Συλλαλητηρίου την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη και συγκέντρωση την ίδια μέρα στην πλατεία Σαπφούς στις 11 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ