Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ο βρώμικος ρόλος της Χρυσής Αυγής

Με αφορμή τον απεργιακό αγώνα των εργολαβικών εργαζόμενων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Χρυσή Αυγή, για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει ότι αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και μαντρόσκυλο των αφεντικών.

Σε Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, στις 23 Νοέμβρη, προς τους υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Τάξης, αναφέρει ότι «η απεργία για χρονικό διάστημα πάνω από δύο μήνες των εργολαβικών υπαλλήλων καθαριότητας έχει οδηγήσει σε σωρούς απορριμμάτων που πνίγουν τους χώρους του ιδρύματος και είναι άκρως επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία». Και ζητά «να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι μηχανισμοί του κράτους ώστε να πάψει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο να θυμίζει χωματερή και να προστατευθεί η υγεία των ανθρώπων», καθώς επίσης «να προβεί άμεσα στη σύλληψη των ατόμων που διαπράττουν καθημερινά σωρεία ποινικών αδικημάτων».

Ετσι αντιμετωπίζει η ΧΑ τον αγώνα των εργαζομένων που παλεύουν να σταματήσουν να είναι όμηροι των εργολάβων και μετά από 25 χρόνια ομηρίας να αποκτήσουν απευθείας εργασιακή σχέση με το Πανεπιστήμιο.

Ετσι αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους που διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και εκβιάζονται από πρυτανεία και εργολάβους.

Η Χρυσή Αυγή, ζητά από το κράτος να σπάσει την απεργία των Ελλήνων εργαζομένων που κατά τα άλλα υπερασπίζεται και θέλει να τους στείλει να δουλεύουν για τους εργολάβους με μισθούς μειωμένους κατά 200 ευρώ. Γιατί αυτή είναι η πρόταση Πρυτανείας και εργολάβων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ