Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟ «OLYMPIC HANDLING»
Νίπτει τας χείρας της η κυβέρνηση

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλος, στη Βουλή, όπου συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την τρομοκρατική απόλυση του Σ. Γιαννουλάκη από την «Olympic Handling».

Θυμίζουμε ότι η απόλυση έγινε αφού ο εργαζόμενος πήρε μέρος στην πρόσφατη πανεργατική απεργία.

Ζητώντας την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου και τη λήψη μέτρων για να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης κατήγγειλε ότι η εργοδοσία αξιοποιεί το αντεργατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης για να καταπατήσει κάθε εργατικό δικαίωμα.

Ο υφυπουργός είπε ότι τον εργαζόμενο δεν τον απέλυσε το υπουργείο, αλλά μια ιδιωτική εταιρεία και αρκέστηκε να αναφέρει ότι περιμένει για την υπόθεση την απάντηση του ΣΕΠΕ. Γενικά και αόριστα είπε ότι αν παραβιάστηκε η νομοθεσία όχι μόνο θα γίνει η επαναπρόσληψή του αλλά θα επιβληθούν και οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Στην παρέμβασή του ο Χρ. Κατσώτης επικαλέστηκε προχτεσινή δήλωση του υπουργού Εργασίας σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις έχουν στη διάθεσή τους το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για να προσαρμόζονται «στις διακυμάνσεις της ζήτησης και τους πιθανούς κραδασμούς», τονίζοντας ότι με τη δήλωση αυτή επιβεβαιώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο ότι όλο το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ωφελεί την εργοδοσία. Κατήγγειλε ότι από τις εκάστοτε κυβερνήσεις υπάρχει ανοχή στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, η οποία καταργεί ακόμα και το δικαίωμα της απεργίας.

Καταλήγοντας τόνισε ότι ο Σ. Γιαννουλάκης απολύθηκε για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους αφού δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα απεργήσει και δε θα δηλώσει ασθένεια, υπογραμμίζοντας ότι αυτήν ακριβώς τη στάση θέλουν να χτυπήσουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ