Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Ξανα μαζί ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΑΠ

Σε κοινό ψηφοδέλτιο «κατεβαίνουν» ξανά στις εκλογές του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) οι παρατάξεις «Αυτόνομη Παρέμβαση» (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, επιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά ότι τις ενώνουν πολλά περισσότερα από όσα τις χωρίζουν.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ καλεί σε μαζική στήριξη των ψηφοδελτίων της, καλεί «κάθε εργαζόμενο να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, να απεγκλωβιστεί από τη λογική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που για χρόνια ολόκληρα οδηγεί συνδικάτα, εργαζόμενους σε υποχωρήσεις, σε συμβιβασμό, σε ήττα».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του «απολογισμού» της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης και του προέδρου επικεφαλής της από την ΑΠ, ήταν η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την εργοδοτική Ενωση ΔΝΕ. Επιβάλλει μείωση των αποδοχών έως και 175 ευρώ για τους εργαζόμενους με προϋπηρεσία μέχρι τέσσερα χρόνια και για εργαζόμενους με προϋπηρεσία πάνω από 4 χρόνια απαγορεύεται οποιαδήποτε αύξηση και παγώνουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2009, καθώς οι αυξήσεις το 2010 και 2011 ήταν μηδενικές.

Οι εκλογές ξεκινούν αύριο Τετάρτη 21 Νοέμβρη με τις κάλπες να βρίσκονται μέχρι την Πέμπτη 22 του μήνα στη Θεσσαλονίκη στα γραφεία του σωματείου (Βενιζέλου 4).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org