Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μπερδέματα»

Συγκεχυμένα παραμένουν τα πράγματα για ΟΥΕΦΑ και υποβιβασμό, μετά και την 23 αγωνιστική

Εκπλήξεις που περιέπλεξαν ακόμα περισσότερα τα πράγματα στην κορυφή αλλά και στην ουρά της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Εθνικής Κατηγορίας, επιφύλαξε η 23η αγωνιστική. Η ΑΕΚ - όπως και ο ΠΑΟΚ - βρέθηκε να κυνηγάει, πλέον, ακόμα και την έξοδό της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ στα χαμηλά της βαθμολογίας ο ΟΦΗ «πιάστηκε από τα μαλλιά του» και προσωρινά αποφεύγει τον υποβιβασμό.

Στη λίμνη των Ιωαννίνων... βούλιαξαν χτες τα όνειρα της ΑΕΚ για την κατάκτηση της 2ης θέσης και την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η «Ενωση», σε μια επίδειξη επιπολαιότητας και «αυτοχειρίας» αναδείχτηκε ισόπαλη με τον ΠΑΣ Γιάννενα με 2-2. Ετσι, η όποια προσδοκία της για μια καλύτερη τύχη, μετατράπηκε σε ουτοπία. Και όλα αυτά εξαιτίας της αδράνειας της άμυνάς της αλλά και του Κεμπάτζε (μπήκε στο παιχνίδι στο 85') ο οποίος στο 94ο λεπτό της αναμέτρησης με τέρμα του χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στους γηπεδούχους. Τα δύο τέρματα των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Νικολαΐδης, ενώ είχε μειώσει ο ΠΑΣ με τον Κορμαρή. Οι «κιτρινόμαυροι» μετά από αυτή την ισοπαλία έμειναν πίσω από το Παναθηναϊκό 7 βαθμούς και η διεκδίκηση της 2ης προνομιούχου θέσης αγγίζει το αδύνατο. Επιπλέον, σε μπελάδες μπαίνει και η έξοδος στο ΟΥΕΦΑ αφού ΠΑΟΚ, Ηρακλής ακολουθούν κατά... πόδας. Ο τεχνικός σύμβουλος του «Δικεφάλου», Εγκε Γκέραρντ, παραδέχτηκε πως «η ΑΕΚ δεν έχασε δύο βαθμούς από τα Γιάννενα, αλλά από τον ίδιο της τον εαυτό. Είναι κρίμα που δεν κερδίσαμε, αλλά φταίμε εμείς. Δεν ταιριάζει αυτή η νοοτροπία στην ΑΕΚ». Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός των γηπεδούχων, Νίκος Αναστόπουλος, χαρακτήρισε «χρυσάφι» τον ένα βαθμό.

Στην αυλαία της αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βγει νικητής από τη δύσκολη έδρα της Ξάνθης και να πάρει τους πολύτιμους βαθμούς, παραμένοντας το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το δεύτερο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ταυτόχρονα διατηρεί πολύ καλή ψυχολογία ενόψει του επαναληπτικού με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο. Ο σκόρερ και των δύο τερμάτων, Γκόραν Βλάοβιτς ...ξέσπασε και στις δηλώσεις επισημαίνοντας: «αποδεικνύω ότι μπορώ να προσφέρω». Με νίκη συνέχισε, τη μοναχική πορεία του προς τον τίτλο, και ο Ολυμπιακός. Στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τους τρεις βαθμούς καταβάλλοντας τους αντιπάλους τους με 1-0 (Ανατολάκης). Το κακό πάντως για τον «Δικέφαλο» ήταν διπλό, καθώς εκτός από τη νίκη «έχασε» και τον Φρούσο, ο οποίος υπέστη μερική ρήξη χιαστού και χάνει την υπόλοιπη περίοδο.

Αγκομάχησε αρκετά αλλά τα κατάφερε τελικά ο Ηρακλής να πάρει τη νίκη επί του Πανηλειακού με 1-0 και να παραμείνει στο... παιχνίδι της Ευρώπης. Παρά τη νίκη, όμως, η κόντρα μεταξύ του τεχνικού της ομάδας Γιάννη Κυράστα και της διοίκησης συνεχίζει να ταλανίζει την ομάδα, ενώ φήμες θέλουν τον Ελληνα τεχνικό να σκέφτεται την παραίτηση. Τα άλλα αποτελέσματα είναι: Πανιώνιος - Ιωνικός 4-0, Καλαμάτα - Παναχαϊκή 3-3, Αθηναϊκός - ΟΦΗ 2-3, Αρης - Εθνικός Αστέρας 2-0.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ