Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Είστε υπεύθυνοι»

Ενόψει των ευθυνών της έθεσε χτες την ΕΠΟ η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής. Καθιστά την Ομοσπονδία υπεύθυνη και υπόλογη σε περίπτωση επεισοδίων, απειλώντας ακόμα και με αποχώρηση των μελών της από τις εστίες των πιθανών ταραχών στο ντέρμπι κυπέλλου Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Η διαμαρτυρία της Ενωσης ήρθε σε συνέχεια των αντιρρήσεων της ηγεσίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για την επιλογή του γηπέδου, την ώρα διεξαγωγής και τον τρόπο ελέγχου των οργανωμένων οπαδών.

Χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί αναφέρουν: «Φαίνεται για το ΔΣ της ΕΠΟ, η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων και των αστυνομικών υπαλλήλων που έχουν επιφορτιστεί με την ασφάλεια της διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα, έπονται της εισπρακτικής και τηλεοπτικής επιτυχίας. Εάν τα επεισόδια κατευθυνθούν με το συνήθη απαράδεκτο τρόπο κατά των αστυνομικών υπαλλήλων που θα συνδράμουν το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα προτρέψει τα μέλη της να αποχωρήσουν από τις εστίες των επεισοδίων ή ακόμα και από τον αγώνα. Κάτι το οποίο κατέστησε σαφές στην ΕΠΟ, ΕΠΑΕ και τις δύο συμμετέχουσες ΠΑΕ και η Διοίκηση της Γ.Α.Δ.Α».

Από την πλευρά της η ΕΠΟ υποστηρίζει ότι ποτέ δε στάλθηκε εξώδικος προειδοποίηση και επιπλέον προσθέτει: «Το γήπεδο λειτουργεί νόμιμα με άδεια της Νομαρχίας Αττικής και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Η ΕΠΟ δεν ήταν δυνατόν να προχωρήσει από μόνη της στην αλλαγή έδρας του συγκεκριμένου αγώνα, χωρίς τη συγκατάθεση του γηπεδούχου σωματείου, δηλαδή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός». Υποστηρίζει πως λειτούργησε σύμφωνα με τους κανονισμούς και προτρέπει «αλλού ν' απευθυνθούν οι συντάκτες της ανακοίνωσης και όχι να επιχειρούν να μεταθέσουν τις ευθύνες (αν αυτές υπάρχουν, όταν τηρούνται οι κανονισμοί) στην ΕΠΟ». Πάντως για το "φόβο των Ιουδαίων"... υπενθυμίζει πως για την τήρηση των μέτρων πρόληψης «συνυπεύθυνες είναι οι δύο διαγωνιζόμενες ΠΑΕ».

  • Παρά την αντίδραση των αστυνομικών υπαλλήλων για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού, ένας συνάδελφός τους κλήθηκε να φροντίσει για την ομαλή αγωνιστική περάτωση της αναμέτρησης. Ο Θανάσης Μπριάκος του Συνδέσμου Ηπείρου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ