Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
«Παρών» ο Ελληνοκουβανικός

Από 9 μέχρι 11 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο η 16η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τους ευρωπαϊκούς συνδέσμους, οργανώσεις και ομάδες φιλίας και αλληλεγγύης με το νησί της Επανάστασης, με τη στήριξη του κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP). Φέτος συμμετείχαν 54 οργανώσεις με 120 αντιπροσώπους από 30 χώρες, ανάμεσά τους και η πενταμελής αντιπροσωπεία του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Επίσης, στη συνάντηση παραβρέθηκε και συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία από την Κούβα, με επικεφαλής την Πρόεδρο του ICAP Κένια Σεράνο και την ξεχωριστή παρουσία της Ελίζαμπεθ Παλμέιρο, συζύγου του Ραμόν Λαμπανίνιο, ενός εκ των «5» φυλακισμένων αγωνιστών στις ΗΠΑ.

Ολες οι οργανώσεις που συμμετείχαν, επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την ενίσχυση της αλληλεγγύης με την Κούβα και ιδιαίτερα για την άρση του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ, την κατάργηση της κοινής θέσης της ΕΕ και την απελευθέρωση των «5», αποφασίστηκαν δε και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, όπως π.χ. ο ορισμός μήνα κοινής ευρωπαϊκής δράσης για κοινή θέση και ο ορισμός της 12ης Σεπτεμβρίου 2013 ως μέρας κινητοποιήσεων στις αμερικανικές πρεσβείες στην Ευρώπη για την απελευθέρωση των «5» με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την άδικη φυλάκισή τους.

Το Ισντιτούτο εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του προς τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο για τη σταθερή αλληλεγγύη του. Το ραντεβού των οργανώσεων ανανεώθηκε για την επερχόμενη διεθνή Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα, που θα λάβει χώρα το 2014 στην Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ