Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11408

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Τιμάμε την εξέγερση υψώνοντας τη σημαία της πάλης ενάντια στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  15

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις πολεμικές δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Επιχειρήσεις, οι οποίες σχετίζονται με την προσπάθεια γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και πολέμου σε βάρος της Συρίας και του Ιράν

Τύμπανα πολέμου από το Ισραήλ, που κλιμακώνει τις φονικές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ προετοιμάζει χερσαία επέμβαση. Το ΚΚΕ στηρίζει την πάλη του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Για ένα ανεξάρτητο, βιώσιμο, κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τώρα τη στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ. Να κλείσει τώρα τη βάση της Σούδας και γενικότερα να μη δοθούν το έδαφος, τα λιμάνια κι ο εναέριος χώρος της Ελλάδας για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν.


ΣΕΛ.  9

ΤΟ ΠΟΡΤΑΛ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ
Επίσημη πρώτη σήμερα για τον «902.gr»

Επίσημη «πρώτη» σήμερα για τον «902.gr», το ειδησεογραφικό πόρταλ του ΚΚΕ, που ξεκινάει τη λειτουργία του στην ηλεκτρονική διεύθυνση «www.902.gr». Από νωρίς σήμερα το πρωί, τους αναγνώστες του πόρταλ υποδέχεται ένα σύντομο κείμενο - καλωσόρισμα της Συντακτικής του Επιτροπής.


ΣΕΛ.  7

Θέλει στήριξη στη σφαγή του λαού

Ο Α. Σαμαράς μιλώντας χτες στη Μάλτα ζήτησε την αλληλεγγύη και στήριξη των κυβερνήσεων της ΕΕ, για να εφαρμόσει τα μέτρα σφαγής του λαού που διασφαλίζουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ενώ σε ρόλο ταχυδακτυλουργού ισχυρίστηκε και πάλι ότι έχουν κοινά συμφέροντα η πλουτοκρατία που δημιουργεί την κρίση και οι εργαζόμενοι που πληρώνουν τις συνέπειές της και ότι ο «ευρωμονόδρομος» και η ομοσπονδιοποίηση της ΕΕ αποτελούν σωτηρία και για το λαό και για το κεφάλαιο. Για το κεφάλαιο σίγουρα είναι, για τους εργαζόμενους και το λαό όμως σημαίνουν μνημόνια διαρκείας.


Προσφορά

Η οικογένειά του και φίλοι του από την Τήνο, στη μνήμη του δάσκαλου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΤΣΟΥΛΑ, προσφέρουν 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.



ΠΑΜΕ
Τιμά τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου

ΣΕΛ.  15
ΑΙΓΑΛΕΩ
Επίθεση φασιστοειδών σε μετανάστες

ΣΕΛ.  21
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Επαίρεται για τη συντριβή των εργαζομένων

ΣΕΛ.  10
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το ΠΑΜΕ αποχώρησε καταγγέλλοντας νοθεία

ΣΕΛ.  12
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων

ΣΕΛ.  17
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ»
Αδύνατος ο έλεγχος λόγω ευρωπαϊκού Δικαίου

Στην κυνική ομολογία ότι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, της ελεύθερης κίνησης των κεφαλαίων, είναι αδύνατος κάθε ουσιαστικός έλεγχος των τραπεζικών καταθέσεων στο εξωτερικό και γενικότερα της εξαγωγής κεφαλαίων, υποχρεώθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, απαντώντας γραπτά σε σχετική Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ