Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ξαναλειτουργήσει το Μουσείο Θυρρείου

Πρόκληση, για την πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής Ακτίου Βόνιτσας, θεωρεί το ΚΚΕ την αναστολή της λειτουργίας του Μουσείου Θυρρείου, αναδεικνύοντας το θέμα στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του, Ν. Μωραΐτη, που συζητήθηκε στις 2/11.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, υποτίμησε το μουσείο, λέγοντας πως «δεν πρόκειται και για ένα από τα πιο λαμπρά» της χώρας. Μίλησε για χαμηλή επισκεψιμότητά του, για να δικαιολογήσει το γεγονός πως όποιος επιθυμεί πλέον να επισκεφτεί το μουσείο Θυρρείου, πρέπει πρώτα να ειδοποιεί την Αρχαιολογική Υπηρεσία!

«Προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την αντιλαϊκή πολιτική που οδήγησε και στη χαμηλή επισκεψιμότητα του μουσείου», απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Κατήγγειλε πως εκθέματα μεταφέρθηκαν σε άλλα μουσεία, αφού στο Θυρρείο δεν υπήρχαν ούτε φύλακες και δεν είχε ενταχθεί ούτε καν στο πρόγραμμα επισκέψεων των σχολείων της ευρύτερης περιοχής και απαίτησε: Να επιστραφούν τα αρχαία, να καλυφθούν οι θέσεις εργασίας και να ξαναλειτουργήσει το μουσείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ