Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Επαναφέρουν την πλήρη «απελευθέρωση» στα ταξί

Ελεύθερα θα χορηγούνται στο τουριστικό κεφάλαιο άδειες οχημάτων για την εξυπηρέτηση των πελατών του

Σε τμηματική εφαρμογή του λεγόμενου «σχεδίου Ραγκούση» για την πλήρη απελευθέρωση των ταξί, στοχεύει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Κ. Χατζηδάκης στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χτες στην έδρα του υπουργείου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο «Ριζοσπάστη» συνδικαλιστές, ο υπουργός είπε πως το «μνημόνιο 3» προβλέπει την απελευθέρωση των οδικών επιβατικών μεταφορών τουλάχιστον στο πεδίο ενδιαφέροντος του τουριστικού κλάδου, ενώ δεν υπάρχει προς το παρόν πρόβλεψη για «απελευθέρωση» στα πενταθέσια οχήματα. Με απλά λόγια δηλαδή, θα δοθεί η δυνατότητα σε ξενοδόχους και σε άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό να διαθέτουν για τους πελάτες τους οχήματα με οδηγό (λιμουζίνες ή μίνι - βαν) σε αριθμό που αυτοί κρίνουν, ενώ για λόγους γενικότερης «διευκόλυνσης» του επιβατικού κοινού και περιορισμού των χρόνων μετακίνησης στο κέντρο της Αθήνας, θα χορηγηθούν άδειες για μοτο - ταξί.

Αν όλα τα παραπάνω εφαρμοστούν τελικά, θα απέχουμε μόλις ένα βήμα από την πλήρη «απελευθέρωση» στα ταξί σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε το «σχέδιο Ραγκούση» και όπως αποδεικνύεται τελικά, μόνο προσωρινά αποσύρθηκε και υπό το βάρος των μαχητικών αντιδράσεων των αυτοαπασχολούμενων ταξιτζήδων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ