Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Η κυβέρνηση σηκώνει νέο «κουρνιαχτό»

Συζήτηση στη Βουλή, με αφορμή Ερώτηση για το χαράτσι που επιβάλλεται σε περίπτωση θανάτου συνταξιούχου

Η κυβέρνηση, για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, επιβαρύνει με ένα ακόμη χαράτσι τις λαϊκές οικογένειες, θεσμοθετώντας την υποχρέωση για συμβολαιογραφική πράξη - με το ...αζημίωτο - σε περίπτωση θανάτου συνταξιούχων ασφαλιστικών ταμείων ή άλλων ληξιαρχικών μεταβολών. Αυτό προέκυψε από την απάντηση που έδωσε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Σπύρο Χαλβατζή, ο υφυπουργός Εργασίας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για το θέμα, προχτές στη Βουλή.

Ο υφυπουργός επικαλέστηκε τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων σε ρευστότητα, λέγοντας ότι ενημερώνονται για το θάνατο ασφαλισμένων 3 και 4 μήνες αργότερα. Μάλιστα, χρησιμοποίησε ως επιχείρημα ακόμη και τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνηση, αναφέροντας πως «οι συμβολαιογράφοι έχουν πιο διευρυμένο δίκτυο από τα ΚΕΠ. Υπάρχουν 350 ΚΕΠ και 3.000 συμβολαιογράφοι. Τα ΚΕΠ άλλωστε λειτουργούν με πολλές ελλείψεις». Τέλος, δήλωσε ότι το μέτρο είναι προσωρινό μέχρι να λειτουργήσει το ενιαίο ληξιαρχικό σύστημα.

«Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», τόνισε ανταπαντώντας ο Σπύρος Χαλβατζής, σημειώνοντας ότι «επιμένετε σε μια λογική που διατρέχει όλη την κυβερνητική πολιτική, μια εισπρακτική λογική. Σε λίγο, θα φορολογείτε και τον αέρα που αναπνέουν οι εργαζόμενοι. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί εάν υπάρξει πολιτική βούληση. Τα αρχεία της ΕΛΣΤΑΤ μπορούν να ενημερωθούν από τα ληξιαρχεία της χώρας». Πρόσθεσε πως «δε θέλετε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα έτσι, αλλά εισπρακτικά», ενώ σχολιάζοντας την αγωνία της κυβέρνησης για τα ασφαλιστικά ταμεία θύμισε ότι «κουρεύονται τα ασφαλιστικά ταμεία, σε κάθε κούρεμα χάνονται εκατομμύρια επί εκατομμυρίων». Επισήμανε ότι με μέτρα σαν κι αυτό κι επικαλούμενοι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων για τέτοιους λόγους «προσπαθείτε να κρύψετε την επίθεση της κυβέρνησής σας και των προηγούμενων στα εισοδήματα των εργαζομένων και τη λεηλασία του εισοδήματος των συνταξιούχων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ