Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες παραστάσεις
«Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην»
«Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην»
  • Στο θέατρο «Ανεσις» ξαναπαίζεται δεκατρία χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση το έργο «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» του Τζεφ Μπάρον. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ερμηνεύει τον ιδιόρρυθμο κύριο Γκρην. Στο ρόλο του Γκάρντινερ ο Τάσος Ιορδανίδης. Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές. Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαλακόπουλος. Σκηνικά - κοστούμια: Απόστολος Βέττας. Το έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα είναι μία τρυφερά ανθρώπινη κωμωδία, με θέμα τη μοναξιά, τα γηρατειά και τις σχέσεις ανάμεσα σε δύο διαφορετικές γενιές.
  • Τα «Παιχνίδια Εξουσίας», το έργο του Kαταλανού συγγραφέα, Πέρε Ριέρα, ένα σύγχρονο πολιτικό - κοινωνικό θρίλερ, ανεβαίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο «Αλμα». Σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. Παίζουν: Κατερίνα Μαραγκού, Στέφανος Κυριακίδης, Θέμης Πάνου. Μετάφραση από τα καταλανικά: Μαρία Χατζηεμμανουήλ - Δημήτρης Ψαρράς. Σκηνικά - κοστούμια: Γιώργος Πάτσας. Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα. Σύνθεση ήχων - μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Ιατρόπουλος.
  • Το μιούζικαλ του 1975, «Σικάγο» της Maurine Dallas Watkins , που έχει μείνει στην ιστορία του αμερικάνικου και παγκόσμιου θεάτρου, ανεβαίνει στο «Παλλάς», το Σάββατο, σε απόδοση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού και ενορχήστρωση-μουσική διδασκαλία Αλέξη Πρίφτη, με τους: Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Αντώνη Λουδάρο και σε ρόλο έκπληξη η Μαρινέλλα.
  • Πρεμιέρα, αύριο στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης» με την κωμωδία των Νίκου Τσιφόρου - Πολύβιου Βασιλειάδη «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος». Σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Τζένη Μπότση, Κάκια Ιγερινού κ.ά. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο στα τέλη της δεκαετίας του 1950, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, ενώ το 1960 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ