Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες πρεμιέρες
«Δίχως να ξέρεις πώς»! στο «Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας»
«Δίχως να ξέρεις πώς»! στο «Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας»
  • Πρεμιέρα σήμερα στη Β` Σκηνή του «Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας», όπου η «Πράξη» παρουσιάζει το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο «Δίχως να ξέρεις πώς»!, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, μετάφραση Αννας Βαρβαρέσου - Τσόγια, σκηνικά Πεπέτας Αρβανίτη, κοστούμια Μαρίας Κοντοδήμα και μουσική Κατερίνας Καρμεσίνη. Παίζουν: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Χρήστος Λιακόπουλος, Μάντυ Λάμπου, Μάρω Μαύρη, Ευγένιος Λαμπρινάκος. Οπως και στο «Εξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» και σ' αυτό το έργο ο Πιραντέλο πραγματεύεται το πρόβλημα της υπευθυνότητας στην ανθρώπινη συμπεριφορά, μόνο που εδώ το εξετάζει απόλυτα, κάνοντάς το να βγαίνει από τη ζωή, από τη μνήμη.
  • Μια κωμωδία διαφορετική, «Οι ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον ανεβαίνει, σήμερα, στο θέατρο «Βρετάνια» σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, σκηνικά - κοστούμια Δαμιανού Ζαρίφη και μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ντίνος Καρύδης, Βίλμα Τσακίρη, Γιώργος Γαλίτης κ.ά. Το έργο υμνεί την αγάπη, ενώ παράλληλα δίνει ελπίδες για το ακατόρθωτο.
  • Μια θρυλική λογοτεχνική μορφή που σημάδεψε την ευρωπαϊκή συνείδηση, ο «Βέρθερος» του Γκαίτε, διασκευή του γνωστού μυθιστορήματος «Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου», το οποίο από αύριο ανεβαίνει στο «Θέατρο της Ανοιξης» (οδός Γερμανικού στο Μεταξουργείο), από το Θέατρο του Λόγου του Βίκτωρα Αρδίττη. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Στέλλας Νικολούδη. Η δραματουργική επεξεργασία και η σκηνοθεσία είναι του Βίκτωρα Αρδίττη, η μουσική του Στάθη Ιωάννου, τα σκηνικά - κοστούμια του Αντώνη Δαγκλίδη και οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη. Παίζουν: Νίκος Γεωργάκης, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου και Μενέλαος Χαζαράκης.
  • Στο θέατρο «Πειραιώς 131» ανεβαίνει την Παρασκευή το έργο «2 και 1/2 Φόνοι και ένα Μπουλντόγκ» των Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία των ίδιων, σκηνικά Αντώνη Δαγκλίδη, κοστούμια Εβελυν Σιούπη, μουσική Αφροδίτη Μάνου. Παίζουν: Μίμης Χρυσομάλλης, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Ελένη Καστάνη, Μαίρη Σταυρακέλη, Γιάννης Μπουραζάνας, Φωτεινή Ντεμίρη και ο Σπύρος Καλογήρου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ