Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ετοιμάζεται για αυλαία

Αφιέρωμα στον Θ. Αγγελόπουλο με προβολή όλων των ταινιών του (φωτό «Μια αιωνιότητα και μια μέρα»)
Αφιέρωμα στον Θ. Αγγελόπουλο με προβολή όλων των ταινιών του (φωτό «Μια αιωνιότητα και μια μέρα»)
Πάνω από 150 ελληνικές και ξένες ταινίες - πρόσφατης και παλαιότερης παραγωγής - θα προβληθούν στο 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί από 10 έως 19 του Νοέμβρη στο «Ολύμπιον» και στις Αποθήκες της Προβλήτας Α` του λιμανιού.

Κεντρικό γεγονός της φετινής διοργάνωσης θα αποτελέσει το μεγάλο αφιέρωμα στον πολυβραβευμένο - και στο Φεστιβάλ Καννών - Ελληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων κινηματογραφικής δημιουργίας. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν όλες οι ταινίες του σε νέες κόπιες και ντοκιμαντέρ για το έργο του. Στις παράλληλες εκδηλώσεις του αφιερώματος περιλαμβάνονται εκθέσεις, διεθνές συμπόσιο, συναυλία της Ελένης Καραΐνδρου με μουσική από τις ταινίες του κ.ά. Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει και ένα αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου Πολωνού σκηνοθέτη, Γέρζι Σκολιμόφσκι. Την επομένη της λήξης του Φεστιβάλ θα απονεμηθούν και τα φετινά Κρατικά Βραβεία Ποιότητας από το ΥΠΠΟ.

Οι ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας που θα διαγωνιστούν φέτος είναι οι εξής: «2000+1 Στιγμές» του Δημήτρη Αθανίτη, «Αυτή η νύχτα μένει» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Βασίλισσα μαϊμού» του Χριστόφορου Χριστοφή, «Βίτσια γυναικών» του Νίκου Ζερβού, «Δεκαεφτά στα δεκαοκτώ» του Μίμη Κουγιουμτζή, «Ενας κι ένας» του Νίκου Ζαπατίνα, «Εποχή των ασεβών» του Δημήτρη Μελέτη, «Εφήμερη πόλη» του Γιώργου Ζαφείρη, «Η αγάπη είναι ελέφαντας» του Σταύρου Τζίτζη, «Θηλυκή εταιρεία» του Νίκου Περάκη, «Κανείς δε χάνει σ' όλα» του Διονύση Γρηγοράτου, «Κλειστοί δρόμοι» του Σταύρου Ιωάννου, «Πάμπτωχοι ΑΕ» του Αντώνη Κόκκινου, «Πίσω πόρτα» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, «Πολαρόιντ» του Αγγελου Φραντζή, «Safe sex» των Μιχ. Ρέππα/ Ν. Παπαθανασίου, «Το μήλο της έριδος» του Βασίλη Μπουντούρη, «Το φως που σβήνει» του Βασίλη Ντούρου, «Φοβού τους Ελληνες» του Γιάννη Τατούλη, «Φτηνά τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη, «Χαμένος παράδεισος» του Θανάση Αντωνίου.

Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους: «Αγέλαστος πέτρα» του Φίλιππα Κουτσαφτή, «Μ' αρέσουν οι καρδιές σαν τη δική μου - Μάρκος Βαμβακάρης» του Γιώργου Ζέρβα, «Είδαν τα μάτια μας γιορτές» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, «Το σπίτι του Κάιν» του Χρήστου Καρακέπελη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ