Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πολλαπλές πιέσεις προς τους αγωνιζόμενους εργολαβικούς

Πρυτανεία, εργολάβοι και μηχανισμοί του κράτους επιτίθενται συντονισμένα στους εργολαβικούς εργαζόμενους του ΑΠΘ προκειμένου να σπάσουν την πολυήμερη απεργία τους.

Στο πλαίσιο αυτής της συντονισμένης επίθεσης, χτες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από το έγγραφο που έστειλε η Πρυτανεία του ΑΠΘ προς το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας, επισημαίνοντας ότι απειλείται η δημόσια υγεία, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργολαβικών.

Την ίδια ώρα, χτθες η εργολαβική εταιρία «Οικολογική» κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα προς το Σωματείο των εργολαβικών απαιτώντας να οριστεί προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Μάλιστα ζητά εναλλακτικά από το δικαστήριο να της επιτρέψει να φέρει η ίδια προσωπικό ασφαλείας για να καθαρίσει τους χώρους του ΑΠΘ.

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν σήμερα.

Το Σωματείο σε κάθε περίπτωση έχει ορίσει προσωπικό ασφαλείας που έχει την ευθύνη φύλαξης του κτιρίου, καθώς από το νόμο προβλέπεται ότι το προσωπικό ασφαλείας δεν ασκεί τα καθήκοντά του.

Κόντρα στη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης, που στόχο έχει να κάμψει τον αγώνα τους, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του ΑΠΘ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με αίτημα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να σταματήσει η εργασιακή τους ομηρία με απευθείας πρόσληψή τους από το ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ