Κυριακή 21 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους της «Νότος Κομ»

Την προσπάθεια της εργοδοσίας της επιχείρησης «Νότος Κομ» να επιβάλει στους εργαζόμενους τη μείωση των ωρών εργασίας με αντίστοιχη μείωση στους μισθούς τους μέσω ατομικών συμβάσεων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «στην Αθήνα έγινε γενική συνέλευση των εργαζομένων την Δευτέρα 15/10/2012 με την παρουσία στελεχών της ΠΑΣΚΕ από την Ομοσπονδία και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Στην γενική συνέλευση υπήρχαν 2 προτάσεις:

Α) Το διοικητικό συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου και τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ που πρότειναν στη γενική συνέλευση την εξουσιοδότηση για μελλοντικούς αγώνες όταν η εταιρεία επιχειρήσει να υπογραφούν ατομικές συμβάσεις.

Β) Η πρόταση των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη αλλά και εργαζομένων της Αθήνας να προχωρήσουν από κοινού σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε με την "καθοδήγηση" των στελεχών της ΠΑΣΚΕ, γραπτά ήταν μόνο η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου, η πρόταση του σωματείου της Θεσσαλονίκης για απεργιακές κινητοποιήσεις δεν μπήκε καν για ψηφοφορία».

Η Γραμματεία καταγγέλλει ότι στόχος αυτών των δυνάμεων είναι «να διασπάσουν τους εργαζόμενους απέναντι στην ενιαία επίθεση της εργοδοσίας που απαιτεί ολοένα και περισσότερα, παραπέμποντας σε "κινητοποιήσεις" την δευτέρα παρουσία όταν δηλαδή δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο. Συνεχίζουν να μπολιάζουν τους εργαζόμενους με το δηλητήριο της αναμονής, της αυταπάτης, της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας, της λογικής, δηλαδή ότι πρέπει να συνηθίσουν να ζουν με ολοένα και λιγότερα (μισθούς-ωράρια-ασφάλιση)». Απορρίπτουν, συνεχίζει, στην πράξη την ενιαία δράση, την ενότητα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία που επιτίθεται με σφοδρότητα.

Η Γραμματεία καλεί κάθε εργαζόμενο «να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, να απεγκλωβιστεί από τη λογική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που για χρόνια ολόκληρα οδηγεί συνδικάτα, εργαζόμενους σε υποχωρήσεις, σε συμβιβασμό, σε ήττα. Χρειαζόμαστε συνδικάτα, τη συλλογική μορφή της εργατικής τάξης, απέναντι στο κεφάλαιο, μαζικά, ζωντανά, μαχητικά, δημοκρατικά, που θα διασφαλίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στη λειτουργία τους, που θα ενισχύουν τις συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις, που θα ενισχύουν την εργατική πρωτοβουλία και αιτήματα που θα εξυπηρετούν τις ολοένα και αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων».

Και καταλήγει: «μην υποκύψετε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Απαντάμε με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, με επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα, σε όλη την Ελλάδα. Μην δεχτείτε καμία μείωση στο μισθό σας, καμία υπογραφή ατομικής σύμβασης που καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση εσάς και τις οικογένειές σας. Συσπειρωθείτε στα σωματεία του κλάδου που στρέφονται ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία, στον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό σε όλη την Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ