Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη διαδηλώνουν τα μουσικά σχολεία για τη μεταφορά, ενώ κινητοποιήσεις γίνονται και την ερχόμενη βδομάδα

Από την κινητοποίηση στην Αθήνα στις 2 Οκτώβρη
Από την κινητοποίηση στην Αθήνα στις 2 Οκτώβρη
Σε συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη προχωρούν σήμερα Σάββατο, στις 11 π.μ. οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων από τη Βόρεια Ελλάδα. Την ίδια μέρα, θα συνεδριάσει και η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για να συζητήσει για το πρόγραμμα δράσης το επόμενο διάστημα.

Οπως εξηγεί μιλώντας στο «Ρ» ο πρόεδρος της Ενωσης Π. Κουφαλάκος, το ΔΣ της Ενωσης συνεδριάζει σε διάφορες περιοχές της χώρας και ταυτόχρονα διοργανώνει περιφερειακές συσκέψεις όπου το λόγο έχουν οι ίδιοι οι γονείς οι οποίοι είναι και αυτοί που βιώνουν τα προβλήματα και αγωνίζονται μαζί με τα παιδιά τους. Η Ενωση Γονέων εκτιμά ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις μεταφορές αποτελεί έναν έμμεσο τρόπο για να οδηγηθούν στο κλείσιμο αυτά τα σχολεία καθώς η πολιτεία δεν τολμά να το πει ευθέως στους 15.000 περίπου μαθητές τους και στους γονείς τους. Η σημερινή κατάσταση τα οδηγεί να φυλλορροήσουν ώστε να επικαλεστούν οι αρμόδιοι ότι δεν υπάρχει ζήτηση.

Ο πρόεδρος της Ενωσης σημειώνει ότι το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών είναι κεντρικό στις κινητοποιήσεις γιατί συνδέεται άμεσα με την ύπαρξη και λειτουργία των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων. Υπάρχουν ωστόσο και άλλα προβλήματα όπως οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς καθώς κάθε χρόνο τα κενά καλύπτονται με αναπληρωτές - όποτε αυτοί φτάσουν - αντί για την πραγματική λύση που είναι οι μόνιμοι διορισμοί. Οπως επισημαίνει, το γεγονός ότι κάθε χρόνο αλλάζουν εκπαιδευτικό τα παιδιά, έχει επιπτώσεις και στο έργο που γίνεται στα σχολεία. Παράλληλα, παραμένει άλυτο το πρόβλημα της απουσίας αναλυτικών προγραμμάτων και της πληρωμής των μουσικών βιβλίων από τους γονείς.

Αντιδράσεις για την άθλια κατάσταση

Να κλείσουν τα σχολεία και να διαδηλώσουν την Τρίτη 9 Οκτώβρη για το ζήτημα της μεταφοράς, καλεί τις Ενώσεις Γονέων Ανατολικής Αττικής η Ομοσπονδία τους.

Ψήφισμα για κλείσιμο των σχολείων την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη στην περιοχή, αν μέχρι τότε δε λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και εκεί, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων.

Τη στάση της δημοτικής αρχής του Ωρωπού για το θέμα των μεταφορών καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» της περιοχής, γιατί ο Δήμαρχος απέρριψε την πρόταση να συζητηθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, στο δημοτικό συμβούλιο της 1ης Οκτώβρη. Πρόταση του δημοτικού συμβούλου είναι για όσο καιρό χρειαστεί, να αναλάβει ο δήμος δωρεάν τη μεταφορά των μαθητών με το δικό του δημοτικό στόλο και να αποζημιωθούν οικονομικά στο ακέραιο γονείς και μαθητές για τα χρήματα που έχουν καταβάλει στα ΚΤΕΛ μέχρι τη λύση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ