Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αδιέξοδα λόγω υποχρηματοδότησης

Με χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και μία συμβολική διήμερη αναστολή της λειτουργίας του πανεπιστημίου, η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) αποφάσισε να «παλέψει» για τη χρηματοδότηση του πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα, συνεχίζει με συνέπεια την πολιτική υπονόμευσης του αγώνα των εργολαβικών που παλεύουν και διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά (να γίνουν υπάλληλοι του ΑΠΘ) και να φύγουν οι εργολάβοι από το πανεπιστήμιο.

Στη χτεσινή συνεδρίαση που έγινε παρουσία πλήθους εργαζομένων, φοιτητών και διδασκόντων στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που είχαν αποφασίσει, η Σύγκλητος αποφάσισε κατά πλειοψηφία και ζητά:

-- Εκτακτη χρηματοδότηση 5,2 εκ. ευρώ για να καλύψει το κόστος των εργολαβιών φύλαξης, καθαριότητας και συντήρησης μέχρι το τέλος του 2012.

-- «Λύση» του προβλήματος για τους εργολαβικούς με πρόσληψή τους μέσω της εταιρείας αξιοποίησης του ΑΠΘ (δηλαδή να γίνει αυτή εργολάβος).

-- Να σταματήσει η κατάληψη των εργολαβικών ή να διασφαλισθεί η καθαριότητα των ευαίσθητων χώρων του πανεπιστημίου με οργάνωση ομάδων προσωπικού ασφαλείας (δηλαδή τους καλούν να στήσουν οι ίδιοι απεργοσπαστικό μηχανισμό!).

-- Πρόσληψη των μελών ΔΕΠ που έχουν εκλεγεί και δεν έχουν διοριστεί καθώς και των 407 με παράλληλη έγκριση του ανάλογου κονδυλίου.

Ενώ ανακοίνωσε συμβολική αναστολή λειτουργίας του πανεπιστημίου για την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ