Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2012»
Φιέστα σε βάρος νέων ανέργων

Φιέστα σε όφελος εταιρειών και σε βάρος των ανέργων νέων στήνεται τις επόμενες μέρες με ευθύνη και της δημοτικής αρχής Αθήνας. Συγκεκριμένα 13 και 14/10 γίνεται στην «Τεχνόπολιςς» του δήμου η εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας 2012» με συμμετοχή «μελλοντικών εργοδοτών, εξειδικευμένων εκπαιδευτικών φορέων και επιτυχημένων στελεχών».

Σε συνέχεια άλλων τέτοιων εκδηλώσεων που έγιναν προηγούμενα, επιχειρηματίες, διευθυντάδες, σχολάρχες πάνε να πουλήσουν σεμινάρια προς ...εμπλουτισμό βιογραφικών, να βρουν φτηνό, δίχως δικαιώματα επιστημονικό δυναμικό. Οι εκδηλώσεις αυτές δεν έχουν καμιά σχέση με την ανάγκη των φοιτητών να μορφωθούν και να αποκτήσουν δουλειά με δικαιώματα, αντίθετα αποτελούν σύγχρονο σκλαβοπάζαρο για να κερδίζουν οι πολυεθνικές. Οι διοργανωτές και υποστηρικτές τους παρουσιάζουν τις εταιρείες ως «σωτήρες» που παρέχουν ευκαιρίες καριέρας σε φοιτητές ή νέους πτυχιούχους, κρύβοντας τη μαύρη πραγματικότητα που τους περιμένει, με τις ουρές των ανέργων, την αβεβαιότητα για το «αύριο», την ανασφάλιστη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Είναι φιέστες εξωραϊσμού της «επιχειρηματικής δράσης».

Οι εταιρείες μαζεύουν βιογραφικά, προσφέροντας λίγες θέσεις εργασίας, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους σε νέους μέχρι 25 ετών καθώς αποτελούν τους πιο φτηνούς εργαζόμενους με μισθούς 400 ευρώ ανεξαρτήτως πτυχίου και ειδικότητας. Φοιτητές και σπουδαστές δεν έχουν ανάγκη από δράσεις και συμβουλές για το πόσο υποτακτικοί πρέπει να είναι μήπως τους επιλέξει η επιχείρηση, για το ότι πρέπει να υποτάσσουν την επιστημονική γνώση και τα ταλέντα τους στα συμφέροντα των εταιρειών, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι αυτά τα συμφέροντα είναι εχθρικά προς την προκοπή του λαού την οποία πρέπει να υπηρετεί η επιστήμη. Πρέπει να οργανώνουν την πάλη τους για να είναι η μόρφωση και δουλειά δικαίωμα για όλους, όχι «ευκαιρία» που κερδίζεται σε «ημέρες καριέρας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ημέρα καριέρας» για να εξωραΐσουν την επιχειρηματική δράση(2015-05-14 00:00:00.0)
Η δουλειά δεν είναι... «ευκαιρία»(2012-05-31 00:00:00.0)
«Τσαλάκωσαν» τη φιέστα των εταιρειών(2012-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ