Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ»
Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις ενάντια στην αφαίρεση δικαιωμάτων

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Αποψη από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων
Αποψη από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων
Να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ» να μειώσει τις αποδοχές τους κατά 5%, καθώς επίσης και για την ακύρωση της συμφωνίας της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας («Αυτόνομη Παρέμβαση» - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) και της εργοδοσίας που προβλέπει μείωση μισθών κατά 6,7%, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι την περασμένη Κυριακή, υπερψηφίζοντας την εισήγηση που έγινε στη Γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του επιχειρησιακού τους σωματείου.

Στη Γενική Συνέλευση, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός δράσης του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή εκλογών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Παρουσιάζοντας την εισήγηση εκ μέρους της διοίκησης του Σωματείου, η Καλλιόπη Βαρκά, αντιπρόεδρος του Σωματείου, αναφέρθηκε στο ρόλο που παίζει το Σωματείο εδώ και χρόνια ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων και γι' αυτό έχει καταξιωθεί στη συνείδηση όλων των εργαζομένων. Βέβαια, η πλειοψηφία στην ΟΙΥΕ και ο εργοδότης «το θεωρούν μεγάλο εμπόδιο στην επίτευξη των όποιων σχεδίων τους και ψάχνουν σε αγαστή συνεργασία τελευταία, απεγνωσμένα, να του δημιουργήσουν προβλήματα και να βάλουν εμπόδια στη δράση του, αφού τους είναι αδύνατον να το βάλουν στο χέρι», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. «Τελευταίο παράδειγμα η προσπάθεια μείωσης των μισθών από τον εργοδότη, που ενώ εδώ και πάρα πολλούς μήνες έπεφτε πάνω στη σθεναρή αντίσταση του Σωματείου και των εργαζομένων, προκειμένου να το πετύχει του έδωσε χέρι βοηθείας η πλειοψηφία στην ΟΙΥΕ με την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας που προβλέπει μειώσεις μισθών 6,7%.

Λένε ψέματα ότι τα όποια μέτρα και οι όποιες μειώσεις μισθών θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα, αφού όσο η κρίση θα βαθαίνει, τόσο ο ανταγωνισμός μεταξύ των μεγαλεμπόρων θα οξύνεται και τόσο η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους θα είναι όλο και μεγαλύτερη. Η όποια υποχώρηση από τη μεριά μας και η όποια αποδοχή στις μειώσεις των μισθών μας όχι μόνο δεν μας προστατεύει, αλλά αντίθετα τους αποθρασύνει και θα ζητάνε όλο και περισσότερα».

Το λόγο πήρε στη Γενική Συνέλευση και ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στους τόπους δουλειάς, γιατί ακριβώς εκεί εφαρμόζονται τα μέτρα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, να συσπειρωθούν και να γραφτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι γίνονται στο σωματείο ενόψει και των αρχαιρεσιών. Από την πλευρά της η Μαρία Τσαγκατάκη, πρόεδρος Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τόνισε την ανάγκη να ισχυροποιηθεί το μέτωπο των εργαζομένων απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία γιατί η επίθεση των τελευταίων δε θα σταματήσει μόνο στη μείωση των μισθών, αλλά θα χτυπήσει γενικότερα όλα τα δικαιώματα σε όλους τους τομείς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ