Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Φορτώνουν στους εργαζόμενους τα βάρη των ελλείψεων

Για να καλυφθεί κενή βάρδια, η διοίκηση επικαλέστηκε εισαγγελική εντολή και απαίτησε ανάκληση αδειών και ρεπό

Με εισαγγελικές εντολές, τρομοκρατία και εντατικοποίηση της δουλειάς προσπαθεί η διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου να καλύψει τα εγκληματικά κενά σε προσωπικό καλύπτοντας και βγάζοντας λάδι τις ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδηγούν το νοσοκομείο και συνολικά το σύστημα Υγείας σε μαρασμό σε αρμονία με τις επιταγές της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα την προηγούμενη βδομάδα και μια μέρα πριν την πανεργατική απεργία η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, επικαλούμενη εισαγγελική εντολή, απαίτησε να ανακληθούν όλων των εργαζομένων τα ρεπό και οι άδειες στο Ακτινολογικό Τμήμα και υποχρέωσε με απειλές και εκβιαστικά τηλεφωνήματα δύο συναδέλφους να καλύψουν κενή βάρδια, η οποία ήταν πολύ έγκαιρα γνωστή όπως και όλα τα κενά του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τους δυο αστυνομικούς που βρίσκονταν στο νοσοκομείο με εντολή του εισαγγελέα να τους δοθεί γραπτώς η εισαγγελική εντολή κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει. Εν συνεχεία τους τόνισαν ότι παραβιάζεται κατ' επανάληψη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, το 5ήμερο και γενικά η εργατική νομοθεσία χωρίς να έχουν αυτό το δικαίωμα. Παράλληλα κατήγγειλαν το γεγονός ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να μην απαιτήσει την κάλυψη των κενών από την κυβέρνηση, ως οφείλει, φορτώνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους.

Μάλιστα, με βάση τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι έστειλαν κοινή επιστολή τους προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, το Γραφείο Προσωπικού, την προϊσταμένη του Ακτινολογικού και το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου, τονίζοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι οι εργαζόμενοι να επιτρέψουν να φορτωθούν στις πλάτες τους οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου καταστρατηγώντας και διαλύοντας τις υπάρχουσες κατακτημένες εργασιακές σχέσεις. Επίσης τους έκαναν σαφές ότι την ημέρα της απεργίας δεν θα βρίσκονται στις εργασίες τους γιατί θα απεργούν.

Ενδεικτικό των κενών και ιδιαίτερα και στο Ακτινολογικό Τμήμα είναι το γεγονός ότι εδώ και πάνω από ένα χρόνο τα Κέντρα Υγείας Ανωγείων, Περάματος και Σπηλίου μένουν κλειστά για δυο μέρες τη βδομάδα λόγω μεταφοράς του προσωπικού στο νοσοκομείο ώστε να καλυφθούν κενά, τα οποία και πάλι δεν καλύπτονται. Μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες τα Κέντρα Υγείας παρέμεναν κλειστά και τέσσερις φορές τη βδομάδα. Κάτι για το οποίο δεν δόθηκε καμία εισαγγελική εντολή να σταματήσει αφού δεν επιτρέπεται.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καταγγέλλει το γεγονός και καλεί εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους να συμπαραταχθούν για την οργάνωση του κοινού τους αγώνα ενάντια στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης. Να υπερασπιστούν το δικαίωμα όλων των λαϊκών οικογενειών για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ