Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
Τα συμπεράσματα της ΠΣΟ

1. Τρόφιμα, νερό, φάρμακα κ.λπ. είναι για τους καπιταλιστές εμπορεύματα και μέσα κερδοφορίας, ενώ αντίθετα για την ΠΣΟ και τα μαχητικά ΤΑΞΙΚΑ συνδικάτα είναι κοινωνικό αγαθό και όλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να τα αποκτήσουν, δωρεάν, σε επάρκεια, με ποιοτικά χαρακτηριστικά και με την ασφάλεια που δίνει ένα δημόσιο σύστημα υγείας.

2. Η στρατηγική των πολυεθνικών και των μονοπωλίων αυξάνουν τις τιμές των κοινωνικών αγαθών, καταστρέφοντας τα επίπεδα ζωής των εργαζομένων. Επιτίθεται στους φτωχούς αγρότες και επιδρά αρνητικά στο περιβάλλον.

3. Οι καπιταλιστές, τα καρτέλ του κεφαλαίου λεηλατούν τους πλούσιους φυσικούς πόρους των κρατών και των λαών, ιδιαίτερα του Τρίτου Κόσμου.

4. Με πολλούς τρόπους ελέγχουν την ποιότητα και ποσότητα της τροφής, του νερού και των φαρμάκων. Εχουν την ικανότητα με τη βιοτεχνολογία να επηρεάσουν συνήθειες, ψυχολογία και τη διάρκεια ζωής των απλών ανθρώπων.

5. Διεθνείς Οργανισμοί όπως ο FAO, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κλπ. ελέγχονται από τις πολυεθνικές και οι αποφάσεις τους στρέφονται ανοιχτά ή κεκαλυμμένα εναντίον των εργαζόμενων λαών, των φτωχών αγροτών, ενάντια στους λαούς. Συνήθως περιορίζονται στην περιγραφή των καταστάσεων και τη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων.

Το Προεδρικό Συμβούλιο του ΠΣΟ αποφάσισε να διοργανώσει για αυτά τα ζητήματα Διεθνή Ημέρα Δράσης, στις 3 Οκτώβρη του 2012 και καλεί όλα τα μέλη και φίλους της ΠΣΟ να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες. Σημειώνει:

«-- Πρέπει να ενώσουμε τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους ακτήμονες, τους αυτόχθονες πληθυσμούς με την αγωνιστική μας πλατφόρμα.

-- Πρέπει να εκδώσουμε ανακοινώσεις, αφίσες, άρθρα, υπομνήματα, επιστολές διαμαρτυρίες που θα ενημερώνουν τους εργαζόμενους.

-- Πρέπει να οργανώσουμε δραστηριότητες στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια.

-- Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η ενδεδειγμένη λύση στα προβλήματα μπορεί να έρθει μόνο από την ανατροπή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

-- Πρέπει να παρουσιάσουμε τις απαιτήσεις μας στις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς και να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org