Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11373

ΚΑΛΕΣΜΑ 8 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ 12 ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ
Ούτε ώρα χαμένη για την προετοιμασία νέας απεργίας

ΣΕΛ.  11
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2012
Το κίνημα να κατευθύνεται στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  8  -  9

ΟΛΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ την Πέμπτη 4 Οκτώβρη σε όλη τη χώρα

  • Εργατικό - λαϊκό μπλόκο στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων
  • Στηρίξτε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων
  • Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη κατέθεσε στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού, με καταιγίδα αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων που έφτιαξε μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, ντόπια και ξένα μονοπώλια.
  • Στηρίξτε με όλους τους τρόπους την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, των δανειακών συμβάσεων, που ληστεύουν τις ζωές μας για τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών.
  • Πάρτε αποφάσεις οργανωμένης αντίδρασης τη μέρα ανακοίνωσης των μέτρων. Αποφασίστε απεργία. Με τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, μαζί με τις δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας στήνουμε εργατικό - λαϊκό μπλόκο στα μέτρα.

ΣΕΛ.  3

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ
Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στη φοροεπιδρομή

Συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους εφορίες περιλαμβάνει η μέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης ενάντια στη νέα φοροεπιδρομή, στην οποία καλούν το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ για τις 10 του Οκτώβρη.


ΣΕΛ.  21

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να ξεσηκωθεί ο λαός

Σε δήλωσή της, χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε: «Το νέο πακέτο μέτρων που μπαίνει στη Βουλή ισοδυναμεί κυριολεκτικά με ένα κοινοβουλευτικό, πολιτικό πραξικόπημα σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των γυναικών και της νεολαίας. Ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί, να το παρεμποδίσει και δίνεται και μια μεγάλη ευκαιρία στους εργαζόμενους να στηρίξουν την πρόταση νόμου που κάνει το ΚΚΕ για την καταψήφιση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, που έρχεται στη Βουλή για συζήτηση. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αντιπαλεύουμε τα μέτρα, διεκδικούμε καταψήφιση του μνημονίου. Από δω πρέπει να αρχίσει η μεγάλη αντεπίθεση».ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Να καταργηθούν οι φόροι

ΣΕΛ.  6
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για τη διαχείριση των απορριμμάτων

ΣΕΛ.  27
ΚΝΕ
Κάλεσμα στους μαθητές

Ως εδώ! Η μόνη απάντηση είναι η οργανωμένη δράση, η αλληλεγγύη, ο αγώνας παντού για μια καλύτερη ζωή! Ολοι για έναν και ένας για όλους! Αυτό το μήνυμα μεταφέρουν τα μέλη της ΚΝΕ και άλλοι αγωνιστές μαθητές από την αρχή της χρονιάς σε όλα τα σχολεία! Κάθε σχολείο και τάξη να γίνει ένας πυρήνας αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική!


ΣΕΛ.  17
ΥΓΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ
Αυξάνουν τη συμμετοχή στα φάρμακα

ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «SPRIDER»
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  32
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τριπλασίασε τις δυνάμεις της η ΔΑΣ

ΣΕΛ.  3
ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
Αύξησαν τα κέρδη τους κατά 18,2%

ΣΕΛ.  20
ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013
Νέο τσάκισμα της ζωής του λαού

ΣΕΛ.  7
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Πιο αποφασιστικά στην πάλη

ΣΕΛ.  16


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org