Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Να εκτιμήσουμε την απεργιακή μάχη - να ετοιμαστούμε για κλιμάκωση

Καλεί σε γενικές συνελεύσεις για να συζητήσουν οι εργάτες

Από τη γενική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη
Από τη γενική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη
Τους εργαζόμενους του κλάδου που πήραν μέρος στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Οι εργαζόμενοι του κλάδου με την αγωνιστική τους στάση κατάφεραν να ξεπεράσουν τους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας, την παραπλανητική προπαγάνδα κυβέρνησης - ΕΕ για μέτρα αναγκαία και προσωρινά και δώσανε ισχυρό μήνυμα σύγκρουσης και ρήξης με την αντεργατική βαρβαρότητα και την απάτη της δήθεν καλύτερης διαχείρισης μέσα στην ΕΕ που προτείνουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Εκεί που είχαμε καλύτερη συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις είναι εκεί που έγκαιρα τα σωματεία, οι σωματειακές επιτροπές οργάνωσαν Γενικές Συνελεύσεις, έγινε συζήτηση και εξηγήθηκαν οι βαθύτεροι αντεργατικοί στόχοι της συγκυβέρνησης - ΕΕ, αναδείχθηκε ως μοναδική διέξοδος ο δρόμος του αγώνα, με αιτήματα και στόχους πάλης που βάζουν εμπόδια στην αντεργατική επέλαση, ανοίγοντας ταυτόχρονα την προοπτική της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου.

Επίσης πάρθηκαν αποφάσεις και μέτρα για την εξασφάλιση της συμμετοχής και την περιφρούρηση της απεργίας. Ετσι δεν πέρασε η υπονόμευση από εργοδοσία, κυβέρνηση, εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που επιχειρήθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες.

Προχωράμε με μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα και καλούμε όλα τα σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές να συνεδριάσουν άμεσα, να κάνουν τις εκτιμήσεις τους για τη μάχη της απεργίας, να συζητήσουν με όλους τους συναδέλφους μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς. Να καλέσουμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα, να απαντήσουμε με κλιμάκωση με όλες τις μορφές πάλης στη νέα αντεργατική βαρβαρότητα. Να αποκρούσουμε την αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας που εντείνεται καθημερινά σε κάθε χώρο δουλειάς».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org