Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί όλους τους εργαζόμενους να μη δεχτούν καμία αξιολόγηση:
«Τούτες οι ώρες είναι κρίσιμες! Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αξιολόγηση με γραπτά τεστ για το σύνολο των 700.000 εργαζομένων στο Δημόσιο και "απομάκρυνση" όσων αξιολογηθούν αρνητικά. Στόχος τους είναι να "απομακρύνουν" συνολικά 150.000 εργαζόμενους μέσα στο 2012 - 45.000 μόνιμους και αορίστου χρόνου και 25.000 συμβασιούχους. Στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας, ο δρόμος για μαζικές απολύσεις περνάει μέσα από τις αλλαγές των οργανισμών των μονάδων Υγείας, τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και τις καταργήσεις κρεβατιών, κλινικών και τμημάτων. Θα προηγηθεί η αξιολόγηση των δημόσιων μονάδων Υγείας για να καθοριστεί ποιες θα συγχωνευθούν - καταργηθούν. Βασικό κριτήριο αξιολόγησης της δημόσιας μονάδας Υγείας θα είναι κατά πόσο "προσαρμόζεται" στη λειτουργία με επιχειρηματικά κριτήρια. Δηλαδή ως νοσοκομείο - επιχείρηση, που με όσο το δυνατό φθηνότερο προσωπικό θα πρέπει να έχει έσοδα που θα του επιτρέπουν να "αυτοσυντηρείται", επιβαρύνοντας όλο και περισσότερο τους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Πολλοί εργαζόμενοι καλοπροαίρετα ρωτάνε: "Γιατί δεν θέλετε κι εσείς να αξιολογηθείτε;".
Γιατί ακριβώς η αξιολόγησή τους δεν έχει καμιά σχέση με το να γίνουμε καλύτεροι στη δουλειά μας. Δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Δεν θέλουν ένα σύστημα Υγείας - Πρόνοιας που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες. Θέλουν απολύσεις, νοσοκομεία - επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους υποταγμένους.
Βασικό κριτήριο αξιολόγησης του υπαλλήλου θα είναι η απόδοσή του σε σχέση με τους στόχους που του θέτονται. Δηλαδή, ο υγειονομικός θα αξιολογηθεί με βάση το κατά πόσο συμβάλλει στη λειτουργία του νοσοκομείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως νοσοκομείο - επιχείρηση. Θα πρέπει να συμβάλει στο να αναγκάζονται οι ασθενείς να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες και παροχές Υγείας, που θα έπρεπε να τους παρέχει το κράτος δωρεάν. Μας θέλουν όχι μόνο φθηνούς και ευέλικτους, αλλά και υποταγμένους και πρόθυμους "συνένοχους" στα εγκληματικά τους σχέδια σε βάρος της υγείας των λαϊκών οικογενειών. Στις αυταπάτες για μια "άλλη", "καλή" αξιολόγηση πρωτοστατεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ρόλο αξιωματικής συμπολίτευσης. Στις 11/7/2012 σε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Παιδείας ζήτησαν "να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους για το θέμα της αξιολόγησης", πρόταση που δεν είχε πρόβλημα να αποδεχτεί και το υπουργείο! Νομιμοποιούν τους ελιγμούς της τρικομματικής κυβέρνησης. Καλλιεργούν αναμονή και ανοχή στα σχέδιά της.
Δεν χωράει πια καμιά αμφιβολία. Αρκεί να δει κανείς τι έφερε η αξιολόγηση στους φορείς του Δημοσίου που καταργήθηκαν, όπως το ΙΓΜΕ, ο ΟΕΚ, ο ΟΕΕ κλπ... Απολύσεις και λουκέτα!
Πρέπει να σημάνει συναγερμός!