Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα αγώνα στους ανέργους

Μαζική εξόρμηση στους άνεργους που μέχρι και χτες συνωστίζονταν έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις για την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς εργασίας» πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ Πιερίας. Συζήτησε με τους εργαζόμενους που τσακισμένοι από την πολύμηνη ανεργία, αναγκάζονται να αναζητούν ένταξη στο πρόγραμμα για να εξασφαλίσουν έστω 5 μήνες εργασία το χρόνο με 25 ευρώ τη μέρα. Μέσα από τις συζητήσεις αναδείχθηκε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως και πολλά άλλα στο παρελθόν, χρυσώνουν το χάπι, δεν λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας και συγκαλύπτουν τις αιτίες του.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους, παράλληλα με τον αγώνα για το μεροκάματο, να κλιμακώσουν, μαζί με το ΠΑΜΕ, τον αγώνα για άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων, για να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλοι οι άνεργοι, να ανασταλούν δόσεις ανέργων που έχουν συνάψει δάνεια με τράπεζες, να μην πληρώσουν το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, να μην κοπεί σε κανέναν άνεργο το ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, να υπάρχει προτεραιότητα σε ανέργους για την είσοδο των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς, να διεκδικήσουν άμεσα έκτακτα επιδόματα ανεργίας.

Η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ κατήγγειλε την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚ Κατερίνης καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «την ώρα που η ανεργία παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις στη χώρα μας και κατά επέκταση στο νομό μας, η πλειοψηφία της διοίκησης του εργατικού κέντρου Κατερίνης (ΠΑΣΚΕ) εμφανίζεται σε ρόλο πλασιέ της κυρίαρχης, αντεργατικής, κυβερνητικής πολικής, της πολιτικής που γεννάει την ανεργία και τη φτώχεια. Με τα προγράμματα αυτά εξωραΐζει την κυρίαρχη πολική και παραδίδει στους εκάστοτε εργοδότες φθηνό εργατικό δυναμικό, με εργαζόμενους που δε θα υπάγονται σε καμιά συλλογική σύμβαση, δεν θα έχουν το δικαίωμα μετά το τέλος της σύμβασης να καταθέσουν τα χαρτιά τους για ταμείο ανεργίας, δε θα έχουν το δικαίωμα για συνδικαλιστική δράση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ