Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε γενική απεργία καλούν τα ΕΚ Νάουσας και Σάμου

Πρωτοβουλίες για να συζητηθεί η ανάγκη γενικής απεργίας σε διάφορες πόλεις, μαζί με κινητοποιήσεις για τα λαϊκά προβλήματα

Η αφίσα για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Η αφίσα για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Την ανάγκη ο λαός να καταδικάσει μαζικά τα νέα μέτρα, να οργανωθεί η σκληρή πάλη ενάντια σε όσους επιδιώκουν τη διαχείριση της κρίσης για να διασωθεί το κεφάλαιο και γι' αυτό τσακίζουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια αναδεικνύουν καθημερινά οι εξελίξεις. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε προετοιμασία γενικής πανελλαδικής απεργίας αποκτά μεγάλη σημασία, πρέπει να συζητηθεί σε κάθε τόπο δουλειάς, να γίνουν γενικές συνελεύσεις. Να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση για το χαρακτήρα της επίθεσης, να αναδειχτεί γιατί οι θυσίες που ζητούν από το λαό να κάνει για να σωθούν τα μονοπώλια δε μπορούν και δεν πρόκειται να ωφελήσουν ποτέ τον ίδιο.

Πρώτος σταθμός στην πορεία κλιμάκωσης μέσα και από γενική απεργία, αποτελεί το συλλαλητήριο στο οποίο καλούν ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ-ΜΑΣ στις 8 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η ανοχή κι η υποχώρηση είναι βήμα εξαθλίωσης

Να προχωρήσει σε απεργία, με συντονισμό με άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, αποφάσισε το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Παράλληλα, καλεί τη ΓΣΕΕ να εγκαταλείψει τους «κοινωνικούς διάλογους» με κυβέρνηση και εργοδοσία και να αποφασίσει άμεσα πανελλαδική γενική απεργία.

Απευθυνόμενο στους εργαζόμενους και στους άνεργους του νομού, καλεί σε μαζική κάθοδο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη και οργανώνει μετακίνηση με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο.

Επίσης, κλιμακώνοντας τη δράση του για τα ζητήματα Υγείας - Πρόνοιας, στις 11 Σεπτέμβρη, οργανώνει πλατιά λαϊκή σύσκεψη όλων των σωματείων - φορέων και εργαζόμενων, άνεργων, αυτοαπασχολούμενων με στόχο την οργάνωση κινητοποίησης και πανναουσαϊκής απεργίας. Σε ανακοίνωσή του προς το λαό της Νάουσας, το Εργατικό Κέντρο, σημειώνει: «Η ανοχή και οι αυταπάτες δεν εξασφάλισαν ούτε τα ελάχιστα για εμάς και τις οικογένειές μας. Ο φόβος δε μας έσωσε. Οσοι έλεγαν ότι οι θυσίες έχουν τέλος διαψεύστηκαν. Τώρα έχουμε μεγαλύτερη πείρα, η ανοχή και η υποχώρηση είναι βήμα εξαθλίωσης. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. να οργανώσουμε τώρα σε όλους τους χώρους την εργατική - λαϊκή πάλη για να μην περάσει η λαίλαπα των νέων μέτρων. Εργαζόμενοι, αγρότες, μαγαζάτορες μέσα από λαϊκές πρωτοβουλίες να οργανώσουμε καλύτερα την πάλη για τα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα. Τώρα ξέρουμε ότι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα μόνο φτώχεια, ανεργία και δυστυχία γεννά».

Επίσης, μετά από ομόφωνη απόφαση της διοίκησης που συνεδρίασε πρόσφατα, το Εργατικό Κέντρο νομού Σάμου καλεί τη ΓΣΕΕ να σταματήσει το «διάλογο» και να αποφασιστεί γενική απεργία. Επίσης, το ΕΚ καλεί τα σωματεία - μέλη του να πάρουν αποφάσεις για γενική απεργία, αλλά και να οργανώσουν πλατιά την ενημέρωση εργαζομένων και συνταξιούχων σε πόλεις και χωριά «προκειμένου να οργανωθούμε πανελλαδικά, για να εμποδίσουμε τη ψήφιση αυτών των αντιλαϊκών μέτρων».

Δράση για την προετοιμασία της απεργίας

Αντίστοιχη απόφαση με την οποία καλεί σε γενική απεργία έχει ήδη πάρει και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Επίσης, το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση εργαζομένων του κλάδου την Τετάρτη, 19 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., με στόχο να παρθεί απόφαση για 24ωρη απεργία.

Το κάλεσμα σε προετοιμασία γενικής απεργίας διακινεί και η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ καλώντας να «παίρνουμε αποφάσεις μέσα από Δ.Σ. και Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς για γενική απεργία». Επίσης, την Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη, καλεί σε κινητοποίηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια (παιδικοί σταθμοί κ.λπ.). Η κινητοποίηση θα γίνει στις 11 π.μ. στα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

Οι ανάπηροι

Να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στα δικά τους χέρια καλούν τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και συνελεύσεις σε μια σειρά χώρους. Επίσης, το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και οι γονείς θα πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΜΑΣ σε όλη την Ελλάδα το Σάββατο 8/9 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες θα πρωτοστατήσουν στους χώρους τους μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την προκήρυξη Γενικής Απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργίες διοικητικών υπαλλήλων(2013-09-07 00:00:00.0)
Απεργίες διοικητικών υπαλλήλων(2013-09-07 00:00:00.0)
Να εκτιμήσουμε την απεργιακή μάχη - να ετοιμαστούμε για κλιμάκωση(2012-09-29 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις για απεργιακό πανεργατικό συντονισμό(2012-09-06 00:00:00.0)
Με γενικές συνελεύσεις προς την απεργία(2011-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ