Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΑΣΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Απαράδεκτες επιθέσεις εναντίον εργαζομένων

Πίσω από απαράδεκτες συμπεριφορές και επιθέσεις εναντίον εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στο νοσοκομείο Σερρών, προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους και τη συνενοχή τους για τη σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους μειωμένους προϋπολογισμούς για νυχτερινά και εξαιρέσιμα, τα οποία διεκδικούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου, ο οποίος είναι στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, ψήφισε το μειωμένο προϋπολογισμό που έχει σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα. Η αποκάλυψη αυτή ενόχλησε τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ που από τη μία στηρίζουν την πολιτική υποχρηματοδότησης της Υγείας και από την άλλη προσπαθούν να περιορίσουν τις ευθύνες στο Διοικητή του νοσοκομείου και τις διαχειριστικές του ικανότητες.

Ετσι, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών, ο πρόεδρος του σωματείου «διά της βίας» απέβαλε από την αίθουσα συνεδριάσεων το μέλος του σωματείου εργαζομένων και μέλος της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Σερρών Ζήση Μάτιο, όταν θέλησε να θέσει σε ψηφοφορία στο Σώμα διαδικαστικό ζήτημα που προέκυψε στη Γενική Συνέλευση.

Με ανακοίνωσή της, η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΠΑΜΕ) σημειώνει: «Αν πιστεύουν τα "απομεινάρια" του ΠΑΣΟΚ, που δεν τόλμησαν ακόμα να μεταπηδήσουν στο φυσικό πολιτικό τους χώρο, ότι με φασίζουσα και τραμπούκικη συμπεριφορά, θα τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, να καταδικάσουν κάθε φασίζουσα και τραμπούκικη συμπεριφορά, που παραβιάζει κατάφορα τις πολιτικοσυνδικαλιστικές ελευθερίες.

Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Βούλτσιο, που συμμετείχε στη ΓΣ, και δεν καταδίκασε το γεγονός. Προφανώς, τέτοιες υπηρεσίες οραματίζεται να προσφέρει στο πολιτικό σύστημα μέσα από την "κυβερνώσα αριστερά", όπου τελευταία συνεδράζεται.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, που έχουν ήδη συνθλιβεί από τους μειωμένους μισθούς και συντάξεις, την αυξανόμενη φορολογία, τα χαράτσια και την ακρίβεια βασικών καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας σε οργανωμένη μαζική αντίσταση και πάλη για δημόσια δωρεάν καθολική Υγεία για όλο το λαό, πλήρως χρηματοδοτούμενη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εξασφάλιση από το κράτος της πλήρους και επαρκούς τροφοδοσίας των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας σε φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια, υλικά χειρουργείων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οι ασθενείς δεν είναι πελάτες - οι υγειονομικοί δεν είναι λάστιχο»(2022-12-02 00:00:00.0)
Ψέκασαν με χημικά τους υγειονομικούς(2011-05-27 00:00:00.0)
Ασθενείς και εργαζόμενοι «πληρώνουν» τις περικοπές(2011-04-07 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τραμπουκισμούς από την ΠΑΣΚΕ(2009-05-16 00:00:00.0)
Στα χέρια των εργαζομένων οι αγώνες(2003-10-18 00:00:00.0)
Σημαντική πρωτιά της ΕΣΑΚ-Σ(2000-05-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ