Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΑΑΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑμΕΑ
Σήμερα η κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών

Καμία μείωση επιδομάτων - Να λειτουργήσουν δωρεάν όλα τα Ειδικά Σχολεία

Από πρόσφατη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων
Από πρόσφατη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων
Κινητοποίηση ενάντια στη μείωση των ήδη πενιχρών προνοιακών επιδομάτων κατά 33% και στην επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων, αλλά και για να λειτουργήσουν έγκαιρα και δωρεάν όλα τα Ειδικά Σχολεία πραγματοποιούν σήμερα στις 11.30 π.μ. οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους στο υπουργείο Οικονομικών (σ.σ. οδός Νίκης). Στην κινητοποίηση καλούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Εφτασαν στο σημείο να πουν διά στόματος στελεχών της κυβέρνησης ότι "έχουμε το πιο ακριβό κοινωνικό κράτος", όταν είμαστε από τις τελευταίες χώρες στις δημόσιες κοινωνικές δαπάνες. Οταν πάνω από 185.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες είναι εκτός ειδικής αγωγής. Οταν το 95% των ικανών προς εργασίας αναπήρων, δεκάδες χιλιάδες νέοι ανάπηροι μαραζώνουν κυριολεκτικά από την ανεργία κλεισμένοι στα σπίτια τους. Συνέχισαν πιο προκλητικά λέγοντας, ότι "κακώς τα τελευταία χρόνια δόθηκαν αυξήσεις στα αναπηρικά επιδόματα"».

«Την ίδια στιγμή τροφεία μπαίνουν στα ειδικά σχολεία και είναι ζητούμενο ποια από αυτά θα ανοίξουν από Σεπτέμβρη λόγω της υποχρηματοδότησης, η μεταφορά των παιδιών βρίσκεται στον "αέρα", ενώ με πρόσχημα την κρίση οι διορισμοί εκπαιδευτικών που θα γίνουν τη φετινή σχολική χρονιά θα είναι μειωμένοι κατά 60%. Ηδη ένα από τα μεγαλύτερα ειδικά σχολεία το "Σικιαρίδειο" με 200 μαθητές με νοητική υστέρηση ανακοίνωσε ότι δε θα ανοίξει φέτος. Ενώ το "Θεοτόκος", το μεγαλύτερο του είδους του, ανακοίνωσε ότι θα βάλει τροφεία για τους μαθητές 250 ευρώ το μήνα για κάθε μαθητή. Πράγμα που σημαίνει ότι και άλλοι μαθητές θα διωχθούν από τα κέντρα ειδικής αγωγής γιατί απλά οι γονείς τους δεν έχουν να πληρώσουν». Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος καλούν σε αγώνα με τα εξής αιτήματα:

  • Ενάντια στην κατακρεούργηση των επιδομάτων, ούτε 1 ευρώ περικοπή.
  • Εκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ για όλες τις οικογένειες των ΑμεΑ.
  • Να ανοίξουν όλα τα ειδικά σχολεία με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, πλήρως στελεχωμένα, χωρίς τροφεία, με λυμένο το θέμα της μεταφοράς των παιδιών.
  • Αμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων σε ασθενείς, ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες αλλά και στους υγειονομικούς.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ